Із півсотні пропозицій конкурсна рада відібрала 39 проектів, на реалізаію яких спрямують 7,5 мільйонів гривень з обласного бюджету.

«Всього на конкурс подали 54 заявки. Після їх обговорення конкурсна рада відібрала 39. Це ті, які повністю відповідали вимогам конкурсу. Усі проекти актуальні для Рівне нщини. За попередніми результатами, через три роки після їх впровадження, економія газу складе 25 тисяч кубів, електроенергії – більше 1 мільйона кіловат», - розповів перший заступник голови ОДА Юрій Приварський.

Нагадаємо обласний конкурс з енергоефективності стартував у травні 2017-го і завершився на початку липня.

Усі проекти оцінювалися конкурсною радою з числа представників органів влади, обласних депутатів та громадськості. Основним критерієм став термін окупності, економія коштів у результаті енергозаміщення, відсоткове співфінансування із місцевих бюджетів, а також наявність енергоаудиту та запровадження системи енергоменеджменту.

Разом з тим, фінансування решти проектів обласна комісія розгляне у середині серпня – за результатами перевиконання бюджету. Тож в конкурсантів є ще час на допрацювання своїх енергоощадних ідей.

Повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv