Несподівано на вулиці з кущів вибіг тхір і укусив хлопчика за руку.

У зв’язку із випадком захворювання тхора на сказ у смт. Мізоч, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Здолбунівській районній державній адміністрації від 03.07.2017 року №9 було оголошено неблагополучним щодо захворювання на сказ смт. Мізоч та введені карантинні обмеження, а також визначено наступні межі загрозливої зони, а саме села Дермань Перша, Дермань Друга, Стеблівка, Цурків, Спасів, Мізочик, Озерко, Клопіт, Кунин, Коршів, Уїздці, Залісся, Йосипівка, Замлинок, Стара Мощаниця, Підгайне, Білашів, Суйми, Півче, Нова Мощаниця, Будераж, Святе та лісові і польові мисливські угіддя Здолбунівської ГО УТМР, ГО МРТ «Ліски», ГО МРК «Фазан».

Подія трапилась 29 червня 2017 року. Житель смт. Мізоч, 2009 року народження, повертався з магазину додому. Несподівано на вулиці Б.Тена з кущів вибіг тхір і укусив хлопчика за руку. Поряд проходив чоловік, який кинувся на порятунок дитини та знешкодив тварину. Про ситуацію, що сталася, відразу повідомили завідуючого Мізоцькою державною дільницею ветеринарної медицини, який прибув на місце події та забрав труп тварини для дослідження.

Патматеріл від тхора був направлений в Рівне нську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини, де експертизою від 01.07.2017 року встановлено захворювання на сказ. Потерпілий звернувся у травматологічне відділення Здолбунівської ЦРЛ, де розпочав лікування.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється вивезення за межі вказаних вищевказаних зон собак, котів та диких тварин.

В рамках прийнятого «Плану заходів по ліквідації осередку сказу в cмт. Мізоч, оточуючих населених пунктах та лісових масивах, які входять в загрозливу зону» вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції, а саме подвірний обхід з проведення додаткових антирабічних щеплень, роз’яснювальна робота серед населення, тощо.

Звертаємо особливу увагу мешканців району на тенденцію до зараження котів та не вакцинованих собак сказом. В зв'язку з цим в черговий раз просимо надати домашніх собак та котів у найближчу установу ветеринарної медицини для щеплення проти сказу, а при появі клінічних ознак захворювання доставляти тварину для огляду. Слід дотримуватись правил утримання та вигулу домашніх собак і котів, не створюючи небезпеку оточуючим.

Повідомляє Здолбунів City з посиланням на Здолбунівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv