(*Яка тканина простіша в догляді, чому яскравий текстиль потрібно частіше міняти і від чого залежить висота полотна - на такі моменти слід звертати увагу при виборі штор.*)

Текстиль на вікнах - фінальний штрих в створенні інтер'єру. Від правильного вибору штор залежить, чи заграє кімната новими фарбами, чи буде оформлення довго радувати власників і скільки сил потребує в догляді. Ось декілька моментів, на які варто звернути увагу при виборі штор.

1. Колір

З одного боку, колір штор в більшій мірі залежить від дизайнерського рішення інтер'єру. З іншого - є ще й практична сторона, про яку часто забувають. Адже яскраві кольори вигорають швидше, ніж їх світлі «колеги»: врахуйте це, якщо не хочете регулярно оновлювати текстиль на вікнах.



pic 2. Тканина

Вибір тканини - відповідальний момент. Саме від неї залежить термін служби і зовнішній вигляд ваших штор.



pic

Важке полотно не струмуватиме, а легке - навряд чи красиво ляже. Найкраще для вікон підходять льон, натуральний і штучний шовк, оксамит - елегантні складки, благородний блиск гарантовані. Для кімнат з прямими сонячними променями вибирайте штучні тканини - вони більш стійкі.



pic 3. Висота

Перед тим як взяти в руки рулетку, подумайте, якого ефекту хочете досягти. Повісивши штори вище верхнього краю вікна, ви візуально піднімете стелю і додасте обстановці урочистості. У традиційних класичних інтер'єрах прийнято, щоб штори ледь торкалися підлоги, а ось сучасні дизайнери не проти додати до довжини штор 5-10 см.



pic

4. Ширина

Якщо штори - одна з можливостей замаскувати батареї і труби, вибирайте полотно на всю ширину стіни з вікном. Якщо такої необхідності немає, придивіться до більш вузьких моделей, що закриває тільки саме вікно. Важливий момент: при необхідності штори повинні щільно замикатися по центру вікна для захисту від прямих сонячних променів.

5. Простота догляду

Штори, які можна закинути в пральну машину, або які потребують лише дбайливого сухого чищення - тільки вам вирішувати, скільки часу і грошей ви готові витрачати на те, щоб підтримувати текстильне оформлення вікна в первозданному вигляді.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Яскрава ванна кімната - гарний початок дня[ФОТО]