"Не лізь у багнюку, замастишся!", "Не ступай до калюжі - намочиш одяг!", "Встань із землі!" - знайомі фрази чи неправда? Нам так батьки казали, а тепер почасти і самі діткам можемо це ж саме говорити. Але чи варто забороняти такі "природні" речі - Нідерланди показують приклад виховання, де діти живуть "на повну". (*Як саме і чим вони займаються - обов'язково прочитайте далі.*)

Юні дослідникт світу. Саме так позиціонують себе у Нідерландському клубі "Сolumbusjunior", де діток виховують у гармонії із природою.



pic



pic

Свідчення тому яскраві фото та відео, котрі публікує клуб на свожму сайті та сторінці у ФБ. На них видно - щасливі та задоволені діти крокують по доріжці з мисок наповнених різноманітними матеріалами: камінням, водою різних температур, травою, мильним розчином і т.д. Окрім оздоровлюючих моментів та активації всіх точок, що є на ступнях, діти так пізнають світ. Через дотики.



pic

Також у клубі практикують вивчення всіх природніх забав - чи то з'їхати у багнюці, побовтатися у калюжі чи зробити відьиток ступні брудною ніжкою.



pic

Саме крок за кроком, юні "Колумби" досліджують світ, пізнають його. Одним із головних пріоритетів є безпека та надійність закладу, що є важлививм для батьків.



pic

Дивитися на світ очима дитина - одні із місій у Сolumbusjunior. То ж чому б і у нашій країні не впровадити такий досвід?

Адже дивитися на світ крізь призму дитячого погляду - це так захопливо та неперевершено!