Управління освіти і науки Рівненської ОДА спільно із Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти та представниками ВУЗів міста розповідали про цьогорічні результати та нововведення.

Зазначимо, що цьогоріч на Рівне нщині було зареєстровано 9 269 учасників ЗНО для проходження 31 860 тестувань, середній відсоток явки склав 96%.

Відомо, що троє учасників набрали найвищий бал. Зокрема, одна особа з Володимирецької ЗОШ №1 із географії.

А ще двоє із хімії з Рівне нського природничо-математичного ліцею «Елітар» та школи №1 у м. Вараш. У порівнянні з минулим роком, то рекордних 200 балів вдалось набрати лише одному випускнику того ж ліцею «Елітар» з математики. Результати тестів учасники ЗНО зможуть побачити на інформаційній сторінці Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти у вигляді «інформаційної картки».

Що стосується вступників на магістратуру за спеціальністю 081 «Право», то вони складатимуть профільне ЗНО і лише за його результатами зараховуватимуться в університет. «Реєстрація вступників триватиме з 12 по 25 липня 2017 року. Її здійснюватиме приймальна комісія одного з вищих навчальних закладів, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі. Учасник вважається зареєстрованим після отримання екзаменаційного листка», – розказала Лариса Середяк директор Львівського центру. Для кожного вступника, зареєстрованого для участі в єдиному фаховому випробуванні, на веб-сайті Українського центру буде створено інформаційну сторінку «Кабінет вступника». Доступ до сторінки можливий за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, указаним у ньому.

Обласний очільник освіти і науки Григорій Таргонський детально розповів про новації та особливості вступної кампанії 2017: «Із 29 червня стартує реєстрація електронних кабінетів. Триватиме до 25 липня 2017 року.

Для вступу до ВНЗ приймаються сертифікати ЗНО лише 2016 та 2017 років. На місця держзамовлення можна подати 9 заяв на 4 спеціальності. І у кожній заяві поданій через електронний кабінет абітурієнт зазначає пріоритетність від 1 до 9. На контрактну форму кількість заяв не обмежується».

Зазначимо, що цього року впроваджено чотири коефіцієнти до конкурсного бала – регіональний, галузевий, сільський і першочерговий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року в Україні для абітурієнтів передбачили «сільський коефіцієнт»

Регіональний коефіцієнт – 1,02 – орієнтований на те, щоби створити кращі можливості для вступників, які обрали ВНЗ у регіонах України.

Галузевий коефіцієнт – 1,03 – використовуватиметься лише для поданих заяв з першими пріоритетами на інженерно-технічні та природничо-математичні спеціальності, які потребують підтримки.

Сільський коефіцієнт – 1,02 – стосуватиметься осіб, які здобули повну загальну середню освіту в навчальних закладах на території сільських населених пунктів у рік вступу.

Повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівне нської ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv