Органами прокуратури області особлива увага приділяється захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства. У зв’язку з цим систематично вживаються заходи щодо повернення у комунальну власність незаконно переданих в оренду приміщень закладів освіти.

Зокрема, Гощанським відділом Здолбунівської місцевої прокуратури з’ясовано, що посадовими особами сільської ради в порушення вимог чинного законодавства укладено з фізичною особою-підприємцем договір оренди приміщення дошкільного навчального закладу в с.Томахів для цілей, які не пов’язані з навчальним процесом, що є порушенням вимог ст.63 Закону України «Про освіту».

З метою припинення даного порушення органами прокуратури Рівне нської області пред’явлено до господарського суду Рівне нської області позовну заяву з вимогою про повернення у комунальну власність приміщення вартістю 66 тис грн. Під час розгляду позовної заяви у господарському суді Рівне нської області відповідачами добровільно розірвано оспорюваний договір оренди та повернуто частину приміщення навчальному закладу, тому судом винесено ухвалу про припинення провадження.

Таким чином, завдяки втручанню органів прокуратури Рівне нської області повернуто з незаконної оренди приміщення закладу освіти вартістю 66 тис грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.