Існіданок, і обід, і подекуди вечеря. Саме так можна сказати пор смузі ((*smoothie - однорідний, м’який, гладкий, приємний.*)) Цей напій-їжу активно споживали американські серфінгісти і підкріплювалися ним у перервах між підкоренням хвиль. Окрім того, що смузі це корисно, додамо - це і смачно. (*Як та чому варто порадувати себе і родину смузі - читайте далі.*)

Найперше - смузі прекрасний варіант для заміни солодощів та цукру в раціоні. Також цей напій має величезну кількість вітамінів та мікроелементів, адже фрукти-овочі в ньому подаються сирими, перемеленеими. Також зберігаються усі мінеральні та вітамінні сполуки.



pic

Смузі позитивно впливають на травлення, сприяють очищенню кишківника від токсинів. Тут, доречі, може спрацювати материнська хитрість - малюк не їсть овочі-фрукти у первозданному вигляді - дайте йому смузі!



pic

Що можна додавати до смузі?

А все, чого душа забажає. За основу беруть зазвичай молоко, кефір, закваски, йогурт або ж лід. А далі - все за смаком. Горіхи, сухофрукти, злаки (висівки, вівсянка), мед (замість цукру, для корисності страви). Фрукти (чорниця, полуниця, малина, вишня, черешня, ревінь, яблука, банани, ківі, апельсини, ананаси та ін), овочі (буряк, морква, капуста, селера, броколі, цвітна капуста, помідор та чн.), зелень - все від ваших побажань. Змішуємо все у блендері чи комбайні - і смачного-корисного вам!



pic

Важливо пам'ятати!

На одних тільки смузі "довго не протягнеш" - вони не можуть замінити повноцінні прийоми їжі, як у дітей так і їх батьків. Не варто перенасичувати свій організм клітковиною, вітамінами та мінералами - можна у гонитві за здоров'ям і позбутися його. У всьому має бути міра. Через силу не варто себе змушувати пити смузі, адже це корисно. Варто насолоджуватися та дослухатися до свого і дитячого організмів.



pic

Будьте здоровими та літньо-вітамінно-насиченими!