На Рівненщині під час сутички з старателями постраждало троє поліцейських

Сьогодні, 17 червня, під час відпрацювання Дубровицького району поліцейські виявили факт незаконного видобутку бурштину та вилучили дві мотопомпи у старателів. Останні вчинили опір, внаслідок чого правоохоронці отримали тілесні ушкодження та пошкоджено два службові автомобілі.



pic



pic

Близько четвертої години ранку у лісі поблизу села Великий Черемель придані сили оперативного штабу виявили старателів, які за допомогою двох мотопомп видобували бурштин-сирець. Аби завадити документуванню злочину та вилученню мотопомп, понад сотня невідомих осіб спиляли дерева, які перекрили рух десятьом правоохоронцям. Під час сутички постраждали 29-ти, 40-ка та 28-річні поліцейські спезпідрозділу Черкаської області. Правоохоронців з тілесними ушкодженнями у виді численних забоїв, саден та травм голови госпіталізовано до лікарні.

За попередньою інформацією, старателі мали при собі зброю, оскільки з натовпу зловмисників неодноразово лунали звуки, схожі на постріли. Аби припинити правопорушення поліцейські здійснили попереджувальні постріли у повітря.

Близько 8.00 до Рокитнівської районної лікарню звернулися 22-річний житель села Вежиця та 28-річний мешканець Старого Села з вогнепальними пораненнями ніг дробом. Зі слів потерпілих, вони отримали поранення під час конфлікту з правоохоронцями.

pic

Слідчі з'ясовують усі обставини стрілянини, оскільки на озброєнні у поліції немає зброї чи спецзасобів, які споряджаються патронами із вмістом дробу.

Поліцейські розпочали досудові розслідування за фактами опору працівникові правоохоронного органу за частиною 2 статті 342, погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу за частиною 2 статті 345, за умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу за частиною 1 статті 347, за порушення правил охорони або використання надр за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.



pic

Незважаючи на супротив старателів поліцейські продовжують активно протидіяти незаконному видобутку бурштину-сирцю на Рівне нщині .

Про це інформує Головне управління Національної поліції в Рівне нській області

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv