При куперозі на обличчі проявляється яскраво виражена капілярна сітка. Що з цим робити? Поради від косметолога, експерта програми "Все буде добре" Ольги Метельської.

Найчастіше купероз виникає в області крил носа, щік, скул або підборіддя. Виявляється в результаті порушення мікроциркуляції в шкірі, судини розширюються і втрачають свою еластичність.

Найчастіше причиною виникнення цієї проблеми стають різні гормональні порушення, генетична схильність, венозний застій, фотопошкодження (надмірне захоплення засмагою), різкі перепади температури, агресивний косметологічний догляд (токсичне або хімічне пошкодження, сильна механічна дія та ін.). Також прояв купероза можуть спровокувати куріння, зловживання алкоголем, пристрасть до занадто гострої або пряної їжі, серйозні фізичні навантаження та інші чинники.

Перш за все, потрібно проконсультуватися з лікарем щодо стану свого здоров'я, серйозно скоригувати спосіб життя, переглянути косметичний догляд за шкірою. Адже з віком проблема буде тільки посилюватися!

Домашній догляд за шкірою, схильною до куперозу:

1. Для очищення шкіри рекомендовані засоби «для чутливої шкіри» або «для шкіри, схильної до куперозу». Навіть якщо у вас жирний тип шкіри, засіб для очищення все одно варто вибрати такий, щоб агресивна дія на шкірні покриви була мінімальною.

2. Не варто нехтувати тонізуючими засобами. Зверніть увагу на тоніки «для чутливої шкіри» або «для шкіри, схильної до куперозу», рожеву воду. Для тонізації шкіри також підійде трав'яний настій польового хвоща і квітів кінського каштана. (Сухі трави змішати в рівних пропорціях, взяти 1 чайну ложку збору, залити 70-80 мл окропу, настояти 60-90 хвилин, процідити. Зберігати в холодильнику не більше 3-4 днів).

3. Придбайте засоби, до складу яких входять інгредієнти, які сприяють зміцненню судинної стінки: Вітамін С, Вітамін Р, Вітамін К, екстракт кінського каштана та ін. Інгредієнти, які чинять протинабрякові і протизапальні дії: азулен, алантоїн, пантенол, екстракт волошки, винограду, ромашки, настій березового листя та ін.

4. Обов'язково купіть засіб із сонцезахисним фактором (мінімум SPF 15).

5. Щоб зайвий раз механічно не травмувати шкіру при нанесенні матуючих і коригувальних засобів варто утриматися від грубих пензликів, губок тощо.

Домашні маски для шкіри, схильної до куперозу

Очищаюча маска

Візьміть 1 чайну ложку вівсяної муки, 0,5 чайної ложки білої глини, 1 чайну ложку перетертих в порошок сухого листя подорожника, додайте трохи чистої води кімнатної температури. Готова маска повинна бути консистенції жирної сметани. Маску наносимо на очищену шкіру (уникаючи області очей і губ) на 5-7 хвилин, робимо 1 раз на 7-10 днів.

Омолоджуюча маска з квітами кінського каштана

Візьміть 1 чайну ложку подрібнених в порошок сухих квітів кінського каштана (або 2 чайні ложки подрібнених свіжих квітів кінського каштана), 1 чайну ложку жирного сиру, 0,5 чайної ложки картопляного крохмалю, перемішайте і додайте трохи молока кімнатної температури. Готова маска повинна бути консистенції жирної сметани. Маску наносимо на очищену шкіру (уникаючи області очей і губ) на 15 хвилин, робимо 1 раз в 3-5 днів. Для зручності маску можна наносити на марлевий каркас.

Зволожуюча маска

Візьміть 1 чайну ложку перемелених в порошок сухих квітів бузини, 0,5 чайної ложки перемеленого в порошок сухого польового хвоща, залийте 1 столовою ложкою окропу, дайте постояти 10 хвилин. Додайте 1 столову ложку бананового пюре, 0,5 чайної ложки кефіру. Перемішайте. Готова маска повинна бути консистенції жирної сметани. Маску наносимо на очищену шкіру (уникаючи області очей і губ) на 15-20 хвилин, робимо 1 раз в 3-5 днів. Для зручності маску можна наносити на марлевий каркас.

ДЖЕРЕЛО


Пиши відгуки у наших соцмережах та вигравай подарунки!

Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

8 речей, які роблять жінку привабливою в очах чоловіка

Які елементи макіяжу подобаються чоловікам?

#FollowMe: 10 інстаграм-аккаунтів, які надихають