Чорне морозиво останнім часом стає модним трендом. Адже всі ми звикли до білого або ж різнобарвного холодного десерту. І раптом на горизонті, начебто на помсту всій райдужній різноманітності, з'явилася дивина - абсолютно чорне морозиво.

Ідея чорного морозива народилася в Японії і незабаром була підхоплена в Америці та інших країнах.

Звичайно, його хочеться спробувати, адже кажуть, що крім оригінального кольору, воно ще й дуже смачне. Можна спробувати чорне морозиво купити, але набагато цікавіше приготувати його власноруч, тим більше що потрібні інгредієнти знайти нескладно. Як зробити чорне морозиво вдома, тобі розповість tochka.net.

Вся справа в пасті з насіння чорного кунжуту - урбеч. Саме завдяки їй кінцевий продукт набуває монохромного кольору. Цей екологічний натуральний продукт готується із сирого насіння чорного кунжуту, перетертого на кам'яних жорнах, завдяки чому паста зберігає всі вітаміни та корисні речовини. Також чорне морозиво може бути зі смаком вугілля і мигдалю, адже деревне вугілля абсолютно нешкідливе для організму, зате дарує десерту чорний колір.

Ми вже розповідали тобі, як приготувати морозиво в домашніх умовах. Тепер прийшла черга познайомитися з екзотичним чорним морозивом зі смаком кунжуту.

Чорне морозиво - з чого зроблено:

250 мл жирного молока,

250 мл жирних вершків,

4 яєчних жовтки,

4 ст. ложки пасти з чорного кунжуту,

0,5 склянки цукру,

10 г ванільного цукру.

Чорне морозиво - рецепт приготування:

Змішай молоко з половиною вершків у товстостінному посуді. Постав молочну суміш на середній вогонь і доведи до кипіння.

Потім зменш вогонь і провари 1 хвилину.

Блендером ретельно розітри жовтки з цукром і ванільним цукром.

Поступово введи молочну суміш у розтерті жовтки, весь час збиваючи вінчиком. Перелий суміш у товстостінний посуд і поверни на слабкий вогонь.

Постійно помішуючи, тримай суміш на вогні до утворення однорідного крему, приблизно 2-3 хвилини. Додай у суміш пасту з чорного кунжуту і гарненько перемішай.

Остуди готову суміш, періодично її помішуючи. Можна поставити посудину в ємність із холодною водою, щоб швидше охолола.

Решту вершків збий блендером до м'яких піків. Введи вершки в остиглу масу і знову гарненько збий.

Потім помісти масу в контейнер і відправ у морозильну камеру до повного застигання.

Ефектно подавати готове чорне морозиво в чорному ріжку або чорній креманці.

Джерело