На ранок 12 червня правом безвізу скористалися 1894 громадянина.

Глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін наголосив, що збільшення міграційного потоку з України може стати причиною для розгляду ймовірного скасування безвізу, цитує міністра ТСН.

"Якщо міграційний потік з України збільшиться в багато разів, то, звичайно, буде розгляд, чому це відбувається. Тоді будемо розмовляти з Європейською комісією, з окремими країнами. На цьому етапі все владнаємо. Але знову ж таки, не користуйтесь безвізовим режимом для того, що працювати. Приїжджайте, дивіться на ситуацію.... Шукайте можливості, але не порушуйте кодекс Європейського Союзу. Закони ЄС ніколи не мають порушуватися. Як і наші, до речі", - зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що станом на 6 годину 12 червня правом безвізу скористалися 1894 українці.

Нагадаємо, 11 травня Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про безвізовий режим для України. Це була фінальна інстанція в отриманні дозволу перетинати кордон ЄС без віз. 

Таким чином, українці отримали право їздити до всіх держав Євросоюзу, крім Великої Британії та Ірландії, які мають особливі умови в Шенгенській угоді. Водночас вони можуть їздити без віз до чотирьох країн, які не належать до ЄС, але входять до Шенгенської зони – Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії. 

Переваги безвізового режиму відкриваються для власників біометричних паспортів. Громадяни, які мають чинну шенгенську візу і закордонний паспорт старого зразка, також зможуть спокійно в'їжджати на територію ЄС після введення безвізового режиму.