Випускний вечір чи не найважливіше свято в житті кожного одинадцятикласника. Вечірня сукня, зачіска і макіяж для дівчат чи костюм, сорочка та туфлі для хлопців — головні атрибути святкового образу. Цьогоріч випускний в Україні припадає на кінець червня, але більшість випускників починають готуватися заздалегідь. Проте, випускний це не тільки радісне святкування в колі друзів, але і значний удар по сімейному бюджету. Тож, скільки доведеться потратити випускнику щоб “одягтися” та бути зіркою випускного в Рівному.

Випускний образ дівчини: що скільки коштує

Вечірня сукня в магазинах Рівного буде коштувати від 1 тис. грн. і вище. Можна підібрати дешевше коктейльне плаття, яке коштуватиме від 500 грн. Проте, за словами продавців, дівчата віддають перевагу довгим вечірнім сукням. Загалом, середня ціна яку готові заплатити цьогорічні випускниці - 2 тис. грн. Альтернативний варіант сукням з магазину — пошити плаття, якому також віддає перевагу значна частина випускниць. Перевага в тому, що можна вигадати власний дизайн, підібрати тканини ну і, звичайно, в ціні вийде дешевше, в межах 1 тис. грн.

Взуття — теж невідємна частиина образу. Туфлі чи босоніжки в магазинах Рівного коштуватимуть від 600 грн. Сума росте в залежності від якості та бренду.



pic

Для завершення образу необхідно підібрати аксесуари — сумка-клатч та прикраси, на які також потрібно потратити в середньому 600 грн. Мова звичайно йде про не шкіряні сумки та біжутерію.

Ну і куди ж без святкової зачіски, макіяжу та манікюру. Зачіска та макіяж у рівненських салонах краси коштуватиме в межах 500 грн, манікюр обійдеться у 150-200 грн. На сьогодні, більшість випускниць уже підготували свій образ. Випускниця Рівне нської ЗОШ №12 Олександра говорить, що приготування почала з березня. ЇЇ сукня коштує 2200 грн, туфлі — 1100 грн, про зачіску також домовилась заздалегідь.



pic

Скільки на випускний образ витрачають хлопці

Хлопцям з цим трішки легше, більшість не надто переймається своїм образом і готуються в “останній момент”. Але ціни все ж “кусаються”. Костюм можна купити в межах 3-х тис. грн. Шкіряні туфлі в магазинах Рівного коштують від 1 тисячі грн, ну і сорочка — від 500 грн.

Випускник Сергій зазначив: “До випускного я вже готовий. Костюм купив в торговому центрі за 3500 грн, туфлі — 850 грн, сорочка та метелик — разом 900 грн, пасок — 350 грн. Вибирав швидко, зайшов і купив”.

Тож, підрахуємо в яку суму виллється вбрання рівненського випускника 2017. В середньому повноцінний образ випускниці вартуватиме близько 4000 грн. Як виявилося, образ випускника в ціні не поступається, і складатиме приблизно 4500 грн. Звичайно, що зазначені суми досить відносні. Можна як “економити” і витратити значно менше, так само потратити більшу суму. Тут вже залежить від ширини кишені батьків. При цьому, зазначимо, що мінімальна заробітна плата в Україні з 2017 року становить 3200 грн. Також, за даними Державної служби статистики України середня заробітна плата штатних працівників Рівне нської області у травні 2017 р. становила 5452 грн. Думаю, легко підрахувати, що дехто з випускників має віддати за святковий образ якщо не місячну зарплату одного з батьків, то, принаймні, більшу половину. І це ще не кінець! Адже кругленьку суму доведеться викласти на бенкет, подарунки і фотографа. Але, як бачимо, батьки випускників готові витрачатись, аби тільки створити незабутнє свято для своєї дитини.