З державного бюджету для об’єднаних громад Рівненської області передбачили 64 мільйони гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Відповідну постанову затвердили на засіданні Уряду.

Ці, так звані «підйомні», розподілили між 18 ОТГ, що створені на Рівне нщині упродовж останніх двох років.

Розмір коштів залежить від кількості сільського населення та площі території громади.

Найбільше матиме Млинівська громада – майже 7 мільйонів. Миляцька отримає трохи більше 6 мільйонів гривень, Клесівській нададуть понад 5 мільйонів. Орієнтовно по 4 мільйони отримає Деражненська, Локницька і Козинська ОТГ.

Шість громад – Радивилівська, Смизька, Висоцька, Мирогощанська, Крупецька та Острожецька матимуть у середньому по 3,5 мільйони. Найменші громади отримають відповідно менше: 1-2 мільйони направлять для Бабинської, Бугринської, Підлозцівської, Привільненської, Боремельської та Пісківської ОТГ.

Гроші будуть спрямовані на будівництво, реконструкцію, ремонт доріг і вулиць, тобто на розвиток. Субвенція може також бути використана на розроблення проектної, містобудівної та планувальної документації.

Він нагадав, ці об’єднані громади вже мають прямі бюджетні розрахунки. Тепер вони напряму отримують медичні й освітні субвенції і базові дотації. В бюджеті громади залишається 60% податку на доходи фізичних осіб, інші податки та збори. Процес створення об’єднаних громад на Рівне нщині триває.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рівне нщина отримає 126 мільйонів на важливі соціальні об’єкти