Запросити відеооператора на весілля - просто, а ось поспілкуватися з ним перед весіллям на інші теми - взагалі нескладно, до того ще й корисно. Що саме можна дізнатися в оператора, що не порадять інші читайте далі.

Оператори весіль повинні забезпечити якісну відеозйомку всього свята. Але, відеозйомка - це не єдине, чим може бути корисний оператор. Почнемо по черзі.

1. По-перше, що можна довідатися в оператора, який найкращий РАЦС у вашому місті (актуально, коли їх багато і є право вибору). Тільки операторам вдається побувати на всіх весіллях і не в якості гостей, а як професіонал, що може оцінити і освітленість приміщення, і якість самої реєстрації. Не соромтесь запитувати все деталі в оператора, повірте, їм це підлестить і буде навіть приємно. Можете прямо запитати - який він рекомендував би РАЦС і чому.

2. По-друге, що можна дізнатися, це про майбутню прогулянку молодят після реєстрації. Оператор може вам розповісти про найкрасивіші та панорамні місця вашого міста, він порадить і маршрут руху. Це допоможе й вам визначиться із прогулянкою й одержати відмінний відео в підсумку.



pic 3. Вибір весільного кортежу. І тут може допомогти своїми порадами і багатим досвідом оператор. Ви хочете лімузин і маршрутки для гостей? А як це буде виглядати на зйомці? Або ви вирішили вибрати як кортеж всі іномарки одного кольору? Попросіть оператора показати вам приклади, напевно в нього є відеозйомка того або іншого весільного кортежу. Побачите своїми очами, а не уявою, як це дивиться з боку.

4. Вибір ресторану – ще одна тема, на яку Вам буде корисно поговорити в відео оператором чи фотографом. Якщо у вас немає ще ресторану на весілля, то розпитайте про заклади в них. Може вам ресторан і сподобається, а от його освітлення та наявність архітектурних елементів затруднить або зіпсує майбутній весільний фільм.

5. Не бійтеся попросити поради в оператора і на вибір кольору весільного костюму нареченого та відтінку плаття нареченої. Не дивуйтеся, адже кому, як не операторові весілля, знати, що нареченому зі смуглявою шкірою краще личать світлі костюми, а нареченій з білою як порцеляна, шкірою відмінно підійде плаття ніжно-блакитного або рожевого відтінку? Адже як ефектно буде це дивитись! Повірте, очі в операторів на це вже добре натреновані.



pic

6. Як правило, оператори працюють у парі з фотографами, тамадою та музикантами, отже, він може цих людей порадити вам. При цьому якість їхньої роботи ви можете відразу оцінити, переглянувши кілька прикладів яких-небудь весіль. Якщо ж вони й не працюють разом, однаково попросіть поради, на чийому весіллі було дійсно весело, і попросите координати цих молодят

7. Відразу дізнайтесь в оператора, кого з візажистів він може порадити, повірте, поганого майстра він не порекомендує, знов-таки, ви можете подивитися результат роботи, як то кажеться, на ділі (тобто переглянувши фрагмент весілля).

8. І на останок, запитайте у свого оператора, як треба поводитися на святі: позувати, посміхатися завжди, махати в камеру, або не зважати ні на що, крім своєї другої половинки.

pic

Джерело: wedding in ua