Вчора, 23 травня, на Рівненщині, як і загалом в Україні, розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Першим стало тестування з української мови та літератури, на проходження якого в Рівненській області зареєструвалося понад 9 тисяч абітурієнтів.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА традиційно слідкували за дотриманням процедури тестування та стали свідками деяких порушень. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури є одним з найважливіших предметів основної сесії, адже є загальнообов’язковим, і водночас найбільш масовим, адже поєднано також із складанням ДПА (державної підсумкової атестації). На проходження тестування на Рівне нщині , за офіційними даними Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, зареєструвалися 9072 абітурієнтів, з яких 8820 з’явилися на пункти тестування. У частині навчальних закладів під час проведення тестування були присутні громадські спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА й здійснювали моніторинг дотримання процедури проведення ЗНО. Щодо зафіксованих порушень, то в одній зі шкіл м. Рівного, загальноосвітній школі №24, було зафіксовано одразу 5 фактів виявлення у абітурієнтів заборонених технічних пристроїв. Під час проведення технологічної перерви із застосуванням металодетектора, у 5-х абітурієнтів (у 5-ти різних аудиторіях) були виявлені дві флешки, двоє навушників та один мобільний телефон, що був вимкнений. Не зважаючи на численні попередження перед складанням тестування про необхідність залишати подібні речі у спеціально відведеному для цього місці, учні цим попередженням знехтували, тож тестування для них закінчилося однаково – видаленням з пункту тестування та забороною складати ЗНО цьогоріч. Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що учасникам зовнішнього оцінювання заборонено використовувати в пункті ЗНО та мати при собі протягом часу, відведеного на виконання сертифікаційної роботи, засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими технічних засобів і пристроїв. Закликаємо абітурієнтів бути уважнішими, відповідально ставитися до дотримання норм і процедур складання зовнішнього незалежного оцінювання, аби не позбавляти себе можливості вступу до вищих навчальних закладів.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА й надалі продовжуватимуть спостереження за процесом ЗНО на пунктах тестування в Рівному та Рівне нській області.

Графік наступних тестувань основної сесії ЗНО:

25 травня - іспанська, німецька, французька мови

29 травня - англійська мова

31 травня - математика

2 червня - Історія України

6 червня - російська мова

8 червня - біологія

12 червня - географія

14 червня - фізика

16 червня - хімія

Про це повідомляє прес-центр Громадянської мережі ОПОРА.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Школярам Рівне нщини більше не купуватимуть автобуси "Мрія" [ВІДЕО]