Захоплення заручників, стрілянина, вибух та гасіння пожежі. Так на Рівненській атомній електростанції вчилися знешкоджувати терористів спільно силовики та рятувальники. За усім спостерігали не лише українські генерали, а й представники з НАТО та ГУАМ.

На Рівне нській АЕС силовики та рятувальники спільно воювали з умовними терористами. На поступки несправжнім злочинцям не пішли, тому силою штурмували потяг із заручниками. Кілька хвилин стрілянини, і бранці вільні. Щоправда мало не одночасно рятувальникам довелося гасити пожежу в іншому вагоні, де нібито було відпрацьоване ядерне пальне. МНСники не розгубилися – спецтехніка на місце події приїхала миттєво, купа піни – пожежу загасили. Усе це бачили іноземні експерти, які за словами українських фахівців, роботою спецпідрозділів задоволені.

Разом з силовиками на майданчику і керівники Рівне нської АЕС. Кажуть, ліпше, аби насправді випробовувати навики спецпідрозділів у житті не доводилося, хоча готовими треба бути до всього.

Після стрілянити та гасіння пожежі всі учасники Тактико-Спеціальні навчання „Рівне -атом 2008” оглянули автономний пункт життєзабезпечення. Рятувальники обладнали його медичним обладнання, зв"язком та спецзасобами. Розбили навіть польову кухню. За час операції, тут навіть встигли приготувати обід на 130 чоловік. щоправда їсти ні в кого часу не стало.

Підсумки тактико-спеціальними навчаннями атитерористичного центру підбивали вже не тут. Тому думають з цього приводу іноземні фахівці залишається лише здогадуваться, українці передали лише, що вони вражені технічних забезпеченням наших фахівців.