Щороку городники обприскують свої грядки з капустою всілякою хімією для захисту від шкідників. Запах від цих засобів стоїть такий, що навіть на чужій ділянці він добре відчувається.

Здавалося б, при такій масованій обробці грядок на поруч розташованих ділянках немає чого боятися за капусту, але в тому і справа, що сусідам однаково не вдається повністю позбутися всяких блішок і метеликів.

Читайте також:Чим корисний для людини бузок?

Цю проблему можна вирішити інакше. Як тільки наступає час, коли починають розмножуватися і з'являтися у величезній кількості шкідники, після кожного поливу, прямо по мокрих листочках, капусту опудрюють попелом. Так і стоїть капуста вся в попелі. Нехай вона на вигляд і замурзана, зате зовсім не ушкоджена блішками й метеликами, які намагаються триматися подалі від такої замазури.

Читайте також:10 секретів гарного врожаю буряка

Перед зняттям урожаю гарненько обливають рослини чистою водою зі шланга, весь налиплий за літо попіл легко змивається, і міцні здорові качани з'являються у всій своїй пишноті. Таким же способом захисту, до речі,користуються і при вирощуванні редиски. Результат в обох випадках (і вже протягом декількох років) завжди вищий усіляких похвал!

Джерело