Засідання “Телепресклубу” 2 жовтня, відбулося в дещо новому форматі. По-перше, змінилась тривалість “ТПК” – журналісти спілкувалися з місцевими політиками понад годину. По-друге, змінився формат програми – цього разу в ній було декілька співведучих. Темою спецвипуску “Телепресклубу” стали підсумки першого обласного рейтингу “ТОП-20: найвпливовіші політики Рівненщини”, який організував до свого 16-річчя тижневик “ОГО”. Відповідно гостями та учасниками “ТПК” стали лауреати проекту.

У першій частині програми розмова велася з головою фракції БЮТ в облраді Миколою Кучеруком, який обійняв останнє місце у ТОП-двадцятці. Пан Микола розповів, що не здивований своїм останнім місцем, тому що реально розуміє – у політиці він лише нещодавно. Але висловив думку, що наступного разу він може опинитися і на першому місці...


Микола Кучерук також розповів про те, що Блок Юлії Тимошенко досі не визначився з кандидатом від своєї політичної сили на посаду міського голови Рівного. Проте, за його словами, відповідне рішення буде прийнято на міській партійній конференції вже цієї суботи.


А ось говорячи про внутрішньополітичну ситуацію в державі, Микола Кучерук висловив думку, що для “подолання безладу у Верховній раді БЮТ треба об’єднатися з Партією регіонів”.
Наступним учасником програми був голова Рівне нського обласного відділення Партії регіонів Василь Берташ, який посів сьому сходинку в рейтингу найвпливовіших політиків. Головною темою розмови стали… знову ж таки найближчі вибори міського голови Рівного. Як з’ясувалося, Партія регіонів серед усіх своїх кандидатів на посаду мера обрала найдосвідченішого – екс-голову РОДА Миколу Сороку.


"На спільному засіданні ми з однопартійцями прийняли рішення підтримати на цих виборах Миколу Сороку, який йтиме як самовисуванець", — зазначив Василь Берташ. Цікаво, що політик визнав: Миколі Сороці вигідніше йти на вибори як самовисуванцю, адже участь його у передвиборчій боротьбі як кандидата від Партії регіонів – це фактично відразу мінус 10 відсотків голосів, зважаючи на невисокий рейтинг цієї партії в західному регіоні.


Василь Берташ також повідомив, що з власної ініціативи вирішив поборотися за крісло міського голови Рівного член фракції Партії регіонів в Рівне раді Михайло Кирилов. А от голову фракції ПР в міськраді Олексія Губанова, якого експерти розглядали як перспективного кандидата на цих виборах, однопартійці вважають ще занадто молодим.


Про боротьбу за головну посаду у місті говорили і з заступником міського голови Рівного з економічних питань Сергієм Васильчуком, який розділив 9 та 10 щаблі Топ-20 із першим заступником голови облради Валентином Королюком.

Найцікавішим виявилось те, що в політичних кулуарах останнім часом жваво обговорють таку інформацію: голова РОДА Віктор Матчук відмовився підтримувати Сергія Васильчука на виборах як кандидата. На це пан Сергій лаконічно відповів: “Питайте самого Матчука”. Хоча згодом додав: “Насправді такої інформації в мене немає. У нас з губернатором ділові стосунки. І я знаю, що Матчук підтримує Васильчука, а Васильчук підтримує Матчука”.


У той же час голова фракції “Наша Україна” в Рівне раді зазначив, що якщо і йтиме на вибори, то як самовисуванець.
Сам Матчук буквально напередодні ТПК теж мав нагоду прокоментувати таку інформацію. Хоча його відповідь була доволі розпливчастою та загадковою: «Чутки з цього приводу я тільки вітаю».


В цей час із запитанням про те, чи балотуватиметься він на посаду мера Рівного, один із запрошених журналістів звернувся до колишнього голови облради Романа Василишина, який теж був присутній на Телепресклубі (до слова, у рейтингу він зайняв 11 місце). На що останній відповів: “Поки я сильно думаю, але напевно все закінчиться тим, що я когось підтримаю”.


Скажу наперед, що згодом на те ж запитання, не відзрізнившись оригінальністю, так само відповів перший заступник голови облради Валентин Королюк.


Слідом за Сергієм Васильчуком, спілкування з журналістами продовжив ексцентричний голова обласної організації УНП Василь Червоній (у ТОП-20 він дістався четвертої сходинки, а у інтернет-голосуванні «Найвпливовіший політик Рівне нщини» став переможцем). Він теж балотуватиметься в мери. Василь Червоній дещо неоднозначно розповів про свої плани щодо виборів, зокрема зауважив, що, на його думку, перевага при призначенні на керівні посади в органах міської влади повинна надаватись корінним українцям – які народились на Рівне нщині , мають тут могили предків, виховують дітей українською мовою та відвідують церкву Київського патріархату.


Завершився “Телепресклуб” виступом заступника міського голови Рівного з гуманітарних питань Світлани Богатирчук-Кривко, яка розділила другу та третю сходинку рейтингу зі своїм однопартійцем Миколою Шершуном. Сама заступниця такому результату не здивувалася. Адже вважає себе відомою та впливовою особистістю в місті. Не здивувало її і те, що кількість голосів експертів зрівняла її у впливовості з народним депутатом Шершуном. Вона також пітвердила, що вже зареєструвалася у територіальній виборчій комісії як кандидат у мери і активно готує виборчу кампанію. Вів розмову з пані Світланою редактор порталу «ОГО» Юрій Дюг. До речі, як стало відомо, він теж балотуватиметься у міські голови Рівного.