Хоча Wi-Fi - це, безперечно, дуже зручно, але найчастіше бездротовий інтернет змушує понервувати. Тим, хто страждає від повільної швидкості, поганої якості сигналу, а також інших проблем, варто знати, що є способи збільшити швидкість Wi-Fi у себе вдома. Отже, що ж потрібно зробити.

1. Стандарт N

Один з кращих способів переконатися, що домашня мережа працює настільки швидко і надійно, наскільки це можливо, полягає в використанні сучасних апаратних засобів. Головне, що потрібно знати: бездротові стандарти A, B і G є старими і повільними, і тільки стандарт N може забезпечити найвищу швидкість. Потрібно переконатися, що бездротовий маршрутизатор і мережева карта підтримують стандарт N.

pic

2. Максимальне охоплення

Хоча маршрутизатори можуть виглядати потворно, але це не означає, що їх потрібно ховати за телевізором. Щоб забезпечити кращий сигнал, потрібно встановити роутер на відкритому місці, щоб між ним і комп'ютером або ноутбуком не було стін або інших перешкод. Також потрібно встановити маршрутизатор якнайвище і направити антену перпендикулярно підлозі. І, нарешті, варто переконайтеся, що роутер встановлений в центрі будинку, аби охоплення було максимально можливим.

pic

3. Wi-Fi Analyzer

Якщо у сусідів також є маршрутизатори, то вони можуть стати причиною перешкод і «забивати» сигнал домашнього роутера. Бездротові маршрутизатори можуть працювати на декількох різних каналах, і варто знайти канал з мінімальною кількістю перешкод. Щоб знайти ідеальний канал в будинку, потрібно скористатися такими програмами, як Wi-Fi Stumbler або Wi-Fi Analyzer.

pic

4. Двохдіапазонний маршрутизатор

Інші маршрутизатори - не єдине, що може привести до виникнення перешкод. Бездротові телефони, мікрохвильові печі та інші прилади також можуть заглушати сигнал. В даному випадку може допомогти покупка дводіапазонного маршрутизатора.

pic

5. Пароль WPA

Навіть якщо на маршрутизаторі встановлено пароль, то його можна дуже легко зламати. Є простий спосіб дізнатися, чи краде хтось Wi-Fi, але краще просто потурбуватися більшою безпекою. Як мінімум, обов'язково потрібно використовувати пароль WPA.

pic

6. Пріоритет додатків

Якщо одним роутером Wi-Fi користуються і інші користувачі, які регулярно використовують відеочати, грають в онлайн-ігри, скачують багато файлів або дивляться потокове відео, то це може зменшити пропускну здатність і істотно уповільнити швидкість інтернету для всіх інших. На щастя, можна використовувати таку штуку, як QoS (набір методів для управління ресурсами пакетних мереж) і встановити пріоритет певних програм (наприклад, відеочату) по відношенню до інших.

pic

7. Прошивка DD-WRT

Ще одним відмінним способом розширити діапазон роутера буде його злом і установка прошивки DD-WRT. Мало того, що це забезпечить масу чудових функцій по забезпеченню безпеки, так ще й дасть можливість збільшити потужність передачі. Варто відзначити, що це може бути небезпечно для маршрутизатора, але більшість маршрутизаторів може спокійно обробляти збільшення до 70 мВт.

pic

8. Розширювач діапазону

Якщо всі попередні поради не допомагають, можна отримати розширювач діапазону сигналу для домашнього Wi-Fi. Хоча такі прилади не є супер дорогими, але якщо не хочеться платити за додаткове обладнання, то можна перетворити в такий розширювач старий бездротовий маршрутизатор з вищезгаданої прошивкою DD-WRT.

pic

9. Перезавантаження за графіком

Якщо ж маршрутизатор доводиться перезавантажувати дуже часто (втім, як і багатьом людям), то цьому є рішення. Можна запустити кілька тестів, щоб переконатися, що проблема не викликана перегрівом, старої прошивкою або надмірним навантаженням, але більш простим способом вирішити цю проблему буде автоматична перезавантаження роутера раз в день. Це можна зробити за допомогою DD-WRT або просто звичайного старого таймера. Після цього не доведеться перезавантажувати маршрутизатор настільки часто.

pic

10. Фольга, пивна банка або посилена антена ...

Якщо не влаштовує діапазон дії маршрутизатора, можна розширити його за допомогою підручних засобів. Наприклад, найпростішим способом буде використання звичайної фольги або порожньої пивної банки. Результати не обов'язково будуть карколомними, але радіус трансляції сигналу Wi-Fi все ж збільшиться.

pic

Після застосування перерахованих вище прийомів Wi-Fi запрацює швидше, надійніше та безпечніше.

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ