Незважаючи на те, що коти м'ясоїдні, вони люблять пожувати молоду травичку, а якщо такої немає, то із задоволенням поласують домашніми рослинами.

Багато хто вважає, що коти їдять траву тільки для того, щоби очистити шлунок від грудок шерсті, і вони використовують зелень як природне блювотне. Але у траві знаходяться й необхідні вітаміни, макро- і мікроелементи, які є важливим елементом збалансованої дієти. Найкращий варіант для котиків – це зелений овес, пшениця, жито і ячмінь.

Як вирощувати траву у звичайній пластиковій одноразовій тарілці?

- Гарячим шилом або цвяхом робимо отвори для того, щоб стікала зайва вода.

1. Промиваємо і замочуємо на кілька годин у воді зерна (Наприклад, суміш ячменя і пшениці).

2. Викладаємо зерна на тарілку, накриваємо марлею і ставимо в тепле місце на 2-3 дні. Зазвичай вже через 2 дні з'являються корінці.

3. На тарілку з отворами викладаємо марлю (вирізуємо по колу) і зверху акуратно засипаємо таким пророслим зерном з корінцями.

4. Гарненько зверху поливаємо, даємо зайвій воді стекти і прибираємо тарілку в целофановий пакет.

5. У такому парнику вже на 3 день з'являються дружні сходи, якщо необхідно, знову їх поливаємо і закриваємо.

6. На 6-7 день домашні клумби з відрослою травичкою можна пропонувати вашій кішці.

7. Така галявина живе близько тижня, але тільки при постійній увазі з боку господарів кішки. Справа в тому, що корінці дуже ніжні, для них дуже згубними є як пересушування, так і зайва вологість.

8. Для того щоб ваші клумби не пропали раніше того, як кішка встигне їх об'їсти, необхідно щодня (найкраще зранку) промивати корінці під холодною проточною водою.

Висаджуючи раз на тиждень нову галявинку, ви зможете постійно забезпечувати свого кота свіжою травичкою. Звичайно, такий спосіб вирощування трави трохи більш трудомісткий, зате ви зможете бути впевнені в тому, що тварина не розкидає землю або вермикуліт і не наїсться його.

Таким способом траву можна вирощувати не тільки для кішок, але й для морських свинок, хом'яків, черепах.

Джерело