Плакали, чхали, але продовжували вирощувати кактуси - так можна перефразувати відому приказку для тих, хто страждає алергією на деякі види рослин. Якщо хтось із ваших домашніх страждає на цю недугу, не поспішайте позбуватися всіх рослин. Деякі з них мають дуже низьку алергенність, тобто є гіпоалергенними кімнатними рослинами.

Пропонуємо вам список гіпоалергенних рослин, які можна тримати в одній кімнаті з людьми, схильними до алергійних реакцій. Такі рослини будуть безпечні, порадують своїх власників своєю природною красою, і не будуть викликати у домашніх алергійні реакції.

1. Драцена. Актуальна для всіх, у наших висушених опаленням квартирах вона прекрасно зволожує повітря.

2. Алое. Безпечний для алергиків, корисний для астматиків.

3. Плющ захистить від грибків і бактерій, які саме часто викликають алергію.

4. Хлорофітум хохлатий. Справжній чемпіон з поглинання токсинів з повітря - приймає на себе 80% шкідливих речовин.

5. Лавр шляхетний. Добре себе почуває в кімнаті, а влітку із задоволенням живе на балконі - при рясному поливі. До речі, листя можна сміливо використовувати в готуванні страв.

6. Кротон (Кодієум). Гарний, з різнобарвним листям... і примхливий - але якщо йому догодити, він прикрасить собою будинок.

7. Спатифілум. Власник гарних білих квітів. Віддає перевагу теплим приміщенням.

8. Пеперомія. Мила невелика квітка, що росте при яскравому світлі й не вимагає особливого догляду.

До речі, нещодавно іспанським ученим вдалося вивести гіпоалергенний вид пеларгонії. Так що, теоретично, й цю рослину із чудовими квітками можна помістити в одну квартиру з алергіком.

Джерело