Весна для лісівників – надзвичайна копітка та важлива пора року. Адже, окрім охорони лісу, проведення повсякденних лісогосподарських заходів, активізується дуже важливий напрямок діяльності - лісокультурне виробництво.

У Тинненському лісництві в ці дні ще триває лісокультурна кампанія, проте майже всі зруби минулого року вже вдалося засадити. Залишились лише місця, де ліс відновиться самостійно, а також ділянки на яких необхідно провести сприяння для природного заліснення.

Також, висадили 3,5 га нових лісів в межах лісництва на ділянках сільськогосподарського призначення, що пустували. Повсюди використали власний садивний матеріал.

З метою покращення біорізноманіття та стійкості насаджень, окрім головної лісоутворюючої породи (в наших умовах це сосна звичайна) вводили й інші супутні деревні та чагарникові рослини. Перед посадкою, при викопуванні сіянців, кореневу система обробляли вологонакопичувачами з комплексом поживних речовин, щоб сприяти приживленню та допомогти маленьким деревцям краще переносити несприятливі погодні фактори. Надлишок сіянців сосни звичайної пропонуємо для продажу. Вже реалізували 100 тис. шт. і отримали додаткові грошові надходження.

Постійно лісництво тісно співпрацює з активною громадськістю та школярами. А 21 березня, у Міжнародний день лісу, всі разом включилися у загальнодержавну щорічну акцію "Майбутнє лісу в твоїх руках". Зі знанням справи до роботи взялися вихованці шкільного лісництва Тинненської ЗОШ І-ІІ ст., їх підтримали природолюби Тинненської ЗОШ І-ІІІ ст.. Спільними зусиллями засадили близько 4 га лісу.

Отже, лісокультурна кампанія у Тинному відбувається успішно й на високому рівні. Це підтверджують реальні справи та результати робіт весняної пори. Інформує Роман Радько, лісничий Тинненського лісництва.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv