Уночі невідомі стріляли в будівлю Генерального консульства Польщі у Луцьку. Напад стався близько 00:30, повідомляє ((http://www.volyn24.com/news/80599-u-lucku-obstrilialy-konsulstvo-polschi)(volyn24.))

У даху будівлі консульства – дірка, вікно під цим місцем розбите. Судячи з величини отвору в даху, припускають, що стріляли з гранатомета чи якогось іншого "серйозного озброєння".



pic



pic

За словами віце-консула Кшиштофа Савіцкі, ніхто не постраждав. Приміщення, куди цілили зловмисники, службове, і на момент вистрілу там нікого не було. Сім’я консула мешкає у іншому крилі будівлі. Приміщення охорони – поверхом нижче.

"Стріляли неприцільно або невміло. Може бути, що з метою якогось попередження або провокації", - кажуть у поліції.



pic



pic

Голова МЗС Павло Клімкін висловив обурення з приводу провокації проти консульства Польщі у Луцьку. Так він прокоментував у своєму Твіттері інцидент, який стався вночі.

"Обурений провокацією проти Генконсульства Польщі у Луцьку. Це підлість від тих, хто проти нашої дружби з Республікою Польща. Робимо все, щоб винні були покарані", - написав він.

У свою чергу консул Польщі у Луцьку Кшиштоф Савіцкі заявив, що нічний напад на приміщення консульства був терористичним актом, передає видання Волинь24.

"Це був правдивий теракт. Хотіли вбити людей" - сказав консул.



pic



pic

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook заявив, те, що сталося вночі у Луцьку свідчить, що провокації виходять на новий, ще небезпечніший рівень.

"Цілилися не лише в будинок польського консуляту, а в польсько-українські стосунки. При чому знову з використанням історії: "напад", "Волинь", "польський" - слова, які нині почують в новинах наші західні сусіди, мають налякати не менше, ніж сам факт обстрілу. Гадаю, кожен оглядач, який справді орієнтується в ситуації, може підтвердити загалом дуже приязне ставлення українців до поляків. Використання ж ворогом інформаційних рамок війни, що минула понад 70 років тому, у війні нинішній - впізнаваний почерк. Згадаймо хоча б Одесу травня 2014", - написав В'ятрович.



pic



pic

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv