Газове ноу-хау на Рівненщині. В Сарненській школі числом 2 запустили першу в області новеньку економну котельну. Вона працює на газу. І не забруднює повітря. А щонайважливіше, подекуди дозволяє зекономити на опалені маже вдвічі.

У дворі сарненської школи за номером 2 людно. До звичного дитячого галасу долучилися дорослі. Керівництво області вітає усіх з відкриттям тут надсучасної котельні. Кілька хвилин і урочисто перерізають стрічку. Директор школи не приховує задоволення.

Дві металеві кімнати котельні займають кілька квадратних метрів. Але сила устаткування фантастична. Гаряча вода учням забезпечена постійно. Котельну в будь який час можна ввімкнути раніше строку, а ще зупинити коли у дітей канікули.

Щоправда найбільше хизуються її економністю. Аналогів не багато в Україні. На Рівне нщині таких котелень планують встановити два десятки. Обійдеться це у понад 8 мільйонів гривень.

В переліку претендентів на котельні першочергово заклади освіти, лікарні та будинки культури. Радіють і батьки. Кажуть нарешті діти будуть вчитися в теплих класах.

На такі котельні чекають ще два райони: Корецький та Гощанський. В останньому вже наступного тижня в експлуатацію введуть 7 газових близнят Сарненської.