За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області завершили досудове розслідування стосовно 3 учасників організованої злочинної групи за фактом вчинення ними кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів і послуг та фірмового найменування товару).

Встановлено, що спільники (усі – жителі Волинської області) організували діяльність у м.Луцьку підпільного цеху, у якому виготовлялися фальсифіковані пральні порошки під ім’ям відомих світових брендів.

Виготовлені з дешевої сировини «брендові» товари збували по всій території України, в тому числі й Рівне нської області. Згідно злочинного плану та розподілу ролей учасники злочинної групи підшуковували приміщення для виготовлення та зберігання фальсифікованої продукції, етикеток із зазначенням на них торгових марок відомих виробників пральних порошків, розшукували потенційних покупців через всесвітню мережу Інтернет і спеціально створені інтернет-магазини та реалізовували продукцію. Частину грошей, одержаних від незаконного прибутку, спільники розподіляли між собою, а частину – для потреб подальшої злочинної діяльності.

За результатами проведеного правоохоронцями обшуку на складських приміщеннях вилучено фальсифікату на суму понад 47 тис грн, а також обладнання для фасування, пристрої для запаювання упаковок, тару, етикетки з підробленими торгівельними знаками.

На даний час обвинувальний акт скеровано до суду для розгляді по суті. Усім учасникам організованої злочинної групи обрано запобіжні заходи у вигляді застави. Згідно із Кримінальним кодексом України відповідальність за вчинений злочин передбачена у виді штрафу від 10 тисяч до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Інформує прес-служба прокуратури Рівне нської області.