Його привезли з ІІ Всеукраїнського зимового чемпіонату бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю "Кременецькі медичні ралі - 2017".

Як розповів головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Бортнік, у змаганнях, які відбувалися у місті Кременець Тернопільської області упродовж двох днів, брали участь бригади екстреної медичної допомоги з усієї України, а також три команди з-закордону: з литовського Каунаса та польських Кракова та Бельсько-Бяли.



pic



pic



pic

- Для нас це не просто змагання. Швидше ставимося до цього як до процес навчального, дивимося над чим потрібно працювати, ділимося досвідом з колегами і з України і з-закордону, - каже Андрій Бортнік. - Наша цьогорічна команда - новачки у цих змаганнях. Першого дня дещо розгубилися, а другий день адаптувалися і надолужили.



pic



pic

- Основним показником для мене став випадок перед чемпіонатом, - продовжує Андрій Бортнік. - Був виклик, пов'язаний з гострим коронарним синдромом, людина помирала. Лікар, який саме готувався до змагань, Андрій Стахнюк - виїхав на цей виклик і зумів врятувати людину. А потім зізнався, що вдалося це завдяки саме підготовці до чемпіонату.



pic



pic

Екстрено-медичний "Оскар" - це відзнака для всіх учасників. Призові місця вже традиційно для таких змагань посіли іноземці, а наша команда увійшла у п'ятірку кращих українських команд.



pic



pic



pic

Попереду - підготовка до літніх ралі, які відбудуться у Сумах.