Відбулася перша робоча зустріч, під час якої директор ОКП МА «Рівне» Ігор Насинюк та представник компанії «LOT» у Львові Павло Хачинський домовилися про початок роботи, результатом якої має стати відкриття регулярних рейсів з Рівного до одного з аеропортів Польщі.

"Наразі Рівне нський аеропорт обмежений в плані співпраці з авіакомпаніями. Адже більшість із них утримують низькомоторні літаки, такі як Embraer та Boeing, які без реконструкції руліжної доріжки прийняти ми не можемо. Відтак доводиться шукати ті компанії, у яких повітряний флот представлений класом високомоторних літаків. Авіакомпанія «LOT» має в розпорядженні 10 суден Bombardier Q-400 (на фото), які ми можемо приймати, тому звернулися до них, запропонували свої послуги. Тепер маємо переконати польську сторону, що Рівне нщина й сусідні області мають пасажирський потенціал, і у випадку, якщо вони зайдуть працювати в Рівне , цей напрямок для них не буде збитковим. Тож нині збираємо дані, робимо розрахунки й готовимося до ряду зустрічей з польською стороною, під час яких і вирішиться доля подальшої співпраці", - розповів заступник директора ОКП МА «Рівне » Михайло Чубай.

В Україні авіакомпанія «LOT» працює не лише у великих аеропортах, а й у регіональних. Нещодавно полетів перший літак польської авіакомпанії з вінницького летовища до Варшави. Тож, за словами керівництва ОКП МА «Рівне », шанси, що рейс вдасться відкрити, є досить високими.

Польські авіалінії LOT (PLL LOT) — найбільша польська авіакомпанія, створена 1 січня 1929 року шляхом об'єднання діючих в країні авіаліній. Є власником підрозділів LOT cargo, LOT charter, засновником товариства EuroLOT. Входить до спілки авіаперевізників Star Alliance. Повітряний флот компанії налічує більше чотирьох десятків суден.

pic