Пом'ятий одяг завжди доставляє певні незручності. Особливо в поспіху іноді дуже недоречно ламається праска. Закон підлості в дії! На щастя, неприємність можна виправити, якщо знати кілька способів прасування без використання праски.

1. Приготуй суміш з оцтом

Як приготувати суміш: змішай 9% оцет, воду і пом'якшувач для білизни в рівних пропорціях. Потім помісти розчин у розприскувач і рівномірно розпороши на одязі. Дай тканині підсохнути, і можна вдягати. Цей простий спосіб допоможе твоїй речі не виглядати пом'ятою.

2. Використовуй гарячу пару

Заповни ванну дуже гарячою водою. Теплу воду наливати сенсу немає, адже вся суть у парі, яка розпрямить одяг. Закрий ванну пробкою і повісь над нею потрібний предмет гардероба. Нехай він повисить 20 хвилин, потім зніми і дай висохнути. Недолік цього методу в тому, що одяг залишається вологим.

3. Суши одяг правильно

Якщо тобі потрібен чистий і не пом'ятий одяг до ранку, постарайся висушити його правильно заздалегідь. Рівно розвісь річ на сушарці, і тоді вранці прасувати її буде не обов'язково.

4. Увімкни режим "без складок"

При пранні одягу в машинці-автомат вибери максимальну швидкість центрифуги. Не зловживай цим способом, бо речі швидко зіпсуються. Однак якщо в планах важлива подія або ділова зустріч, то можна вдатися до описаного варіанту. В деяких машинках є режим "без складок", який і призначений для твоєї ситуації. Після прання в цьому режимі потрібно не сильно віджимати речі (або не віджимати зовсім), а потім сушити їх розправленими на пласкій поверхні або на вішалці.

5. Зверни увагу на склад речі

Якщо проблема полягає не в поспіху, а в нелюбові до прасування, тоді варто підійти до ситуації ретельніше. Досліджуй склад речі перед покупкою. Синтетика мнеться менше, ніж, приміром, бавовна. Правда, синтетику не всі люблять через те, що шкіра в ній не дихає. Для окремих же випадків такий варіант буде точно виграшним.

6. Задій свої долоні

Намочи руки водою і розгладь одяг долонями. Це допоможе позбутися дрібних складочок. Добре вимий руки перед процедурою, інакше ризикуєш отримати брудні розводи та плями на тканині.

Джерело