Хризантема - дуже гарна квітка, що користується популярністю у квіткарів і господинь, причому, вона комфортно почувається не тільки на вулиці, але і в будинку. Такий пишний яскравий квітучий кущ на підвіконні, звичайно ж, радує око, а тому правильний догляд за хризантемою повернеться тобі "сторицею" у вигляді прекрасного настрою.

Придбання

Купити кімнатний варіант хризантеми не складно в будь-якому квітковому магазині. Вибираючи квітку, обов'язково зверни увагу на її загальний стан: зовнішній вигляд має бути здоровим, без будь-яких видимих ​​хвороб і тим більше - без шкідників.

Принісши хризантему додому, бажано 2-3 тижні потримати її на карантині в окремому приміщенні. Адже, якщо у квітки раптом проявляться якісь хвороби, тобі доведеться лікувати і всі твої домашні квіти.

Температура, світло, полив

Кімнатна хризантема віддає перевагу прохолодним приміщенням із температурою повітря не вище за 18-19°C. При більш спекотних умовах її квіти і листя всихатимуть, а також зменшиться період цвітіння. Оберіть для рослини добре освітлене місце, без прямих сонячних променів.

Хризантема любить регулярний полив і помірно вологий ґрунт.

У зимовий період постав рослину в більш прохолодне місце з температурою 3-5°C.

Щоб хризантема мала більш привабливий зовнішній вигляд, стеж за тим, щоб видаляти засохлі листя і відцвілі квітки.



догляд за кімнатною хризантемою

Цвітіння

Найкраще хризантема цвіте восени.

Щоб бічні пагони краще зростали і на них з'являлися додаткові бутони, хризантему бажано періодично прищипувати. Завдяки цій маніпуляції рослина набуває більшої пишності в період цвітіння.

Якщо ж на хризантемі з'явилося занадто багато дрібних бутонів, що не розкриваються, краще видалити частину суцвіть. Це дасть можливість іншим бутонам набрати більше поживних речовин, стати крупнішими і швидше розкритися.

У період активного росту і цвітіння хризантему необхідно підгодовувати комплексним добривом.

Пересадка

Після зимового періоду рослина потребує нового ґрунту, який має складатися з дернової землі, перегною і торфу в пропорції 1:1:1. Також можна використовувати і звичайний садовий ґрунт.

Хризантема комфортно почувається практично в будь-якому ґрунті, крім кислого.

Молоду хризантему слід пересаджувати щорічно, а дорослу досить пересаджувати один раз на два роки.

Джерело