Троянда - королівська квітка, тому гідна самої богині. Коли тобі дарують букет із цих гарних бутонів, то ти відразу ж замислюєшся про те, що робити, щоб троянди довше стояли.

Ось, декілька правил для того, щоб троянда довше стояла у воді:

- Перед зануренням букета у воду обірви все листя, розташоване на рівні води. Це дозволить уникнути процесу гниття вже за кілька днів.

- Кожну стеблинку надріж навскіс, тримаючи рослину під водою. Це вбереже троянду від попадання повітря у зріз і забезпечить довге життя. Можна також трохи розщепити його на два-три волокна, щоб квітка краще поглинала рідину.

- В жодному разі не став у вазу не підрізані квіти, адже стебла їх встромляться в дно посудини і не зможуть поглинати воду. Тому троянди швидко зів'януть.

- Став квіти у відстояну воду кімнатної температури взимку і трохи прохолодну влітку.

- Що добавити в троянди, щоб довше стояли? Бажано, щоб це були поживні речовини, наприклад, шматочок цукру (20-30 грамів) або оцет (столова ложка) на літр рідини.

- Щоб у вазі не почалося гниття, додай у воду таблетку аспірину, буру, галун або горілку.

- Якщо квіти вирощені із застосуванням хімічних речовин, щоб троянди стояли довше, в воду можна додати крапельки відбілювача.

- Посудину з квітами тримай у прохолодному місці, куди не проникають прямі промінчики денного світила.

- Найважливіше правило: кожен день міняй воду, промиваючи кожну стеблину під струменем проточної води. Обприскуй рослину з пульверизатора, стежачи, щоб рідина не потрапляла в середину бутона.



pic

Термінова реанімація троянди.

Ти вже знаєш, що робити та як зберегти квіти у вазі, щоб троянди довше стояли. Тепер ми поговоримо про те, як реанімувати прив'ялий букет.

- По-перше обнови зрізи на стеблинці і залиш квіти на дванадцять годин у ванній із холодною водою. Тільки не дай рідини затекти всередину бутона. Таку операцію можна робити щодня, бажано на ніч, тоді троянди будуть стояти дуже довго.

- Можна зробити і так: оновити зріз і поставити букет у вазу з гарячою водою. Рідина буде остигати, а пониклі головки квітів - підніматися.

Джерело