Сьогодні, 15 лютого, у Міжнародний день онкохворої дитини, працівники поліції підтримали маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення та віддали частинку себе для боротьби із їхньою важкою недугою. Пенсіонери, ветерани та діючі правоохоронці вкотре стали для них донорами.

"Бувають ситуації, коли батьки дитини не можуть знайти донорів, особливо у перші дні після страшної звістки, коли дуже розгублені та в розпачі, – розповідає завідувач онкогематологічного відділення Рівне нської обласної дитячої лікарні Любов Краков’ян. – За відсутності препаратів крові нам завжди йдуть назустріч донори. І вже далеко не перший рік, правоохоронці стоять за нашими плечима і допомагають у цьому".

Загалом сьогодні поліцейські здали майже 15 літрів крові і вірять, що це допоможе діткам одужати. Своїм прикладом вони хочуть долучити до здачі крові якомога більше людей, адже культура донорства в Україні залишається на низькому рівні.

"Матеріал потрібен постійно, адже ще ніхто у світі не замінив компоненти крові повноцінними доступними аналогами. Такі акції позитивні тим, що сюди приходять перевірені люди, і безкоштовно здають кров незалежно від потреб. Поліцейські бувають тут приблизно раз у квартал," - зазначає головний лікар Рівне нської обласної станції переливання крові Ліна Михальчук.

В той час донор зі стажем Андрій Валерко наголошує, що чужих дітей не буває, тому допомагає для них, чим може.

Всесвітній день онкохворої дитини відзначається 15 лютого. У вересні 2001 року у Люксембурзі на черговій зустрічі Міжнародної конфедерації батьків, чиї діти хворі на онкологічні захворювання, було прийнято рішення про проведення Міжнародного дня дитини, хворої на рак, який запроваджено щорічно 15 лютого з 2003 року.

В нашій області подібні акції проходять за сприяння громадської організації «Скарбниця надії». Основна мета цього дня — покращити інформування суспільства про проблеми дитячих онкологічних хвороб.

Інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic