Є безліч смачних кавказьких страв, готувати і поїдати які – одне задоволення. Серед них традиційна хашлама на багатті або приготована в звичайній кухні. Горяни не любили морочитися з меню: склали всі інгредієнти в один казан, відправили на вогонь і нехай доходить. Ну не мрія чи кожній сучасній господині ...

Про походження цього блюда часто сперечаються. Одні кулінари вважають, що класика жанру – хашлама з яловичини по-вірменськи. Інші впевнені, що батьківщиною наїдки була Грузія. Головне, що з мінімальними зусиллями ми можемо приготувати дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини. Причому використовувати можна будь-яке м`ясо: баранину, свинину чи яловичину.

Вам знадобляться: яловичина – 3 кг, цибуля ріпчаста – 2 кг, помідори – 2 кг, морква – 2 кг, болгарський перець – 1 кг, баклажани – 1 кг, зелень – 2 пучка, сіль і спеції – мелений чорний перець, лавровий лист.

Процес приготування.

Промийте, почистіть і наріжте дрібними шматочками овочі. Промити, обсушити і наріжте порційними шматками середньої величини м'ясо. Зручніше робити це пластинами завтовшки 0,7-1 см, щоб укладати їх шарами. Розділіть овочі на 3-4 частини.

Укладайте шарами цибулю, моркву, баклажани, потім перець і помідори. На отриману подушку укладіть яловичину, посоліть, поперчіть, додайте зелені і спецій, лавровий лист. Знову укладіть шар овочів і шар м'яса. Продовжуйте, поки не закінчаться інгредієнти.

Верхнім шаром повинен бути овочевий. Щільно накрийте кришку і поставте казан на повільний вогонь. Тушкуйте не менше 3 годин, не відкриваючи кришку.

Джерело