За документ у другому читанні проголосували лише 158 парламентарів.

Депутати Верховної Ради України провалили в другому читанні законопроект № 1351-1 "Про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах та проявах, які не мають промислового значення", передає кореспондент РБК-Україна.

Проект закону у другому читанні підтримали лише 158 нардепів. При цьому за направлення його на повторне друге читання проголосували 221, 215 та 220 депутатів ВР при мінімально необхідних 226.

Нардепи від Рівне нщини (Юрій Вознюк, Сергій Євтушок, Василь Яніцький, Олександр Дехтярчук, Вадим Сидорчук, Олег Осуховський, Андрій Лозовий, Віталій Корчик) проголосували "за".

"Рішення не прийнято. Проект закону… відхилено", - прокоментував спікер парламенту Андрій Парубій.

Так, документ був спрямований на створення сприятливих умов для розвитку в Україні галузі економіки, пов’язаної з видобуванням, реалізацією та обробкою бурштину, залучення у цю галузь інвестицій та впровадження новітніх технологій, зростання рівня життя населення в регіоні видобування бурштину, припинення незаконного видобування бурштину, забезпечення охорони навколишнього природного середовища під час видобування бурштину та рекультивації порушених земель.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ