(*Для створення сім'ї досить полюбити. А для збереження — потрібно навчитися терпіти і прощати, казала Мати Тереза.*) Упродовж не одного століття людьми вкорінювалися стереотипи, про обов'язки жінок та чоловіків стосовно домашнього господарства, дітей і т.д. Нині ми живемо у 21 столітті, чимало знаємо та маємо змогу вчитися новому. Та попри це все одно стереотипи почасти керують нашим життям. (*Про долання міфів, стереотипів та створення щасливої сім'ї - читайте далі.*)

Хто миє посуд сьогодні, хто завантажує білизну до пральної машини, чия черга прибирати в оселі... Питань чимало, як і відповідей. Але саме через розбіжності у поглядах та відповідях на вищезазначені питання і виникає більшість сімейних сварок, котрі в результаті можуть перейти у розлучення.



pic

61% шлюбів в Україні закінчується саме розлученнями.

Покохати один одного, одружитися, народити малечу - завдання приємні і ніби повністю зрозумілі, проте вивчаючи статистику все зовсім не так.



pic Аби допомогти сім'ям бути по-справжньому щасливими, успішними та неподільними і був створений соціальний проект Фонду Народонаселення ООН в Україні «Щастя в 4 руки»

Основною метою проекту поставили донесення до сімей, що кожен із членів сім'ї повинен бути впевненим, що він не один на один із проблемами - всі негаразди із ним/нею розділить рідна людина. Завжди.



pic

Також завжди варто пам'ятати, що в щасливих сім'ях всі унікальні, всі мають свою справу, хобі та захоплення. При чому - розмір заробітної платні, соціальний статус далеко не найважливіші фактори і рівень щастя від цього не залежить. Зв'язок між усіма членами родини - поговорити один з одним, цікавитися та приділяти час, розділяти усі обов'язки між всіма членами сім'ї - одна із частин гармонійних відносин.