ДТП трапилась вчора, 4 лютого, близько 9-ї години вечора.

Вчора, близько 9-ї години вечора, інспектори 3 роти Юрій Лесько та Олександр Романцов після денної зміни повертались на власному авто додому в м. Костопіль.

За словами патрульних, які обрали максимальну безпечну швидкість через ожеледицю, на відрізку дороги від с. Забороль до с. Олександрія стан дорожнього покриття різко погіршився, дорога була вкрита суцільним шаром льоду.

У них попереду рухався вантажний автомобіль MAN з напівпричепом для перевезення лісу, якого помітно "кидало" по дорозі. Через деякий час, біля с. Бичаль, патрульні помітили вантажний автомобіль MAN синього кольору з тентовим напівпричепом, який рухався в зустрічному напрямку в бік Рівного. Несподівано автомобіль занесло на слизькій дорозі, водій не впорався з керуванням, автомобіль з напівпричепом почало розвертати перпендикулярно до дороги на зустрічну смугу, в сторону автомобіля MAN "лісовоз".

Водій автомобіля MAN "лісовоз" для уникнення лобового зіткнення спрямував свій автомобіль вправо, в кювет. Проте зіткнення уникнути не вдалося. Синій тентовий MAN протаранив MAN "лісовоз" в праву сторону. Водій-патрульний, на очах якого сталась ДТП, почав екстрено гальмувати та направив автомобіль на узбіччя.

Інспектори побігли на місце аварії та побачили, що передня частина автомобіля була сильно пошкоджена, лобове лежало розбите за десять метрів від вантажівки. Водій самостійно вибрався з кабіни, але мав закривавлене обличчя. Один з інспекторів швидко оглянув водія на наявність інших ушкоджень, виявив рвану рану на лобі, з власної аптечки, взятої з автомобіля, зупинив кров з допомогою медичних засобів та наклав стерильну пов'язку на голову за допомогою бинта.

В цей же час інший інспектор, лейтенант Романцов побіг до автомобіля "лісовоза" та заліз через пасажирські дверцята. Водій знаходився в стані шоку, і патрульний допоміг йому вилізти з кабіни.

В той час як один з патрульних надавав першу медичну допомогу, інший повідомив всі екстрені служби. До прибуття швидкої, рятувальників та поліції правоохоронці вжили всіх необхідних заходів для надання допомоги потерпілим та забезпечення безпеки дорожнього руху. Всі автомобілі направлялися в об'їзд через с.Олександрія, оскільки вантажівки повністю перекрили проїздну частину та унеможливили рух в обох напрямках.

Також охоронці порядку помітили, що у лісовоза внаслідок зіткнення було пошкоджено паливний бак та з нього на землю витікає дизельне пальне, тому прийняли рішення від'єднати акумулятори обох автомобілів для уникнення загоряння.

Першими на місце ДТП прибули дві машини швидкої медичної допомоги. 28-річного водія тентового MANa, мешканця Закарпатської області, медики госпіталізували. Попередній діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, рвана рана над лівою бровою довжиною 4-5 см та забійні рани обох колін.

Пізніше на місце події прибули працівники ДСНС та районного відділу поліції.А через 2 години після пригоди на місце події прибула посипальна техніка для оброблення дороги антиожеледними матеріалами.

Пошкоджені автомобілі учасники ДТП, за допомогою спецтехніки відтягнули на узбіччя. Рух по автодорозі Р05 на відрізку Рівне - Костопіль відновився.

Інформує патрульна поліція Рівного на своїй сторінці у ФБ.

pic

pic