Рух автотранспорту частиною вулиць Соборної та Пересопницької перекрили на два дні у зв'язку із завершенням реконструкції майдану. В п'ятницю, з 9-ої вечора там асфальтували дорогу. Усі роботи призначли саме на вихідні, щоб максимально зменшити незручності для рівнян.

Працюватимуть і вдень, і вночі, аж до понеділка. Обіцяють постелити 200 метрів асфальту. Увесь громадський транспорт буде рухатися об'їзною дорогою, від вулиці Симона Петлюри аж до залізничного переїзду.

Без заборони руху дорогу не зробиш, виправдовуються транспортники, тому обрали такий варіант об'їзду. Щоправда він не підходить тролейбусам, тож два дні рогаті будуть без роботи. Єдина порада чиновників пасажирам - перетерпіти.

Інвестор багатостраждального будівництва Метрограду переконує: 42 мільйони гривень на усі роботи вже витрачено. Каже за два дні прокладуть дорогу, а до Дня Незалежності й усю підземку завершать.

А от рівнян заборона проїзду Соборною не лякає, кажуть вже звикли. Тож і пішоходи, і водії в очікуванні нової підземки.

На дводенному перекритті завершаться випробування для рівнян. Подальша розбудова Театрального майдану обійдеться без обмеження руху.