Нинішнє загострення бойових дій навколо Авдіївки - грубе порушення мінських домовленостей, заявили в ЄС. У Брюсселі закликають сторони конфлікту негайно припинити вогонь.

Загострення конфлікту на Донбасі внаслідок інтенсивних бойових дій поблизу Авдіївки різко засудили в ЄС. Про це у вівторок, 31 січня, заявили у зовнішньополітичному відомстві Європейського Союзу. У Брюсселі зазначають, що це загострення збройного протистояння є грубим порушенням мінських домовленостей.

"Інтенсивні бої навколо Авдіївки, що мали місце останні кілька днів, з обстрілами з заборонених видів озброєнь, які призвели до значної кількості жертв, - кричуще порушення умов перемир'я, визначеного мінськими домовленостями", - наголошується в заяві. У ЄС також закликають обидві сторони конфлікту негайно припинити бойові дії. Генсек Ради Європи закликає до перемир'я

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд, своєю чергою, закликав сторони протистояння до негайного припинення вогню. "Ми стривожені через гуманітарну ситуацію на Донбасі", - сказав він. За словами Ягланда, особливо нинішня драматична ситуація позначається на дітях. Водночас ОБСЄ вимагає необмеженого доступу до зони конфлікту для своїх спостерігачів.

Через інтенсивні обстріли з боку бойовиків так званої "ДНР" Донецька військово-цивільна адміністрація оголосила в Авдіївці надзвичайний стан. Місто залишилося без електрики, води й опалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Волонтери Рівного збирають допомогу на Схід.