У разі значного підняття цін на міжміські та приміські перевезення жителі Рівненщини можуть звертатися в облдержадміністрацію.

Для скарг на недобросовісних власників маршрутів діє «гаряча» телефонна лінія – 0 800 500 078.

Нагадаємо, тиждень тому за дорученням голови Рівне нської ОДА була ініційована зустріч обласної влади із місцевими перевізниками. У результаті сторони заключили «джентльменську» угоду, згідно якої вартість на міжміських маршрутах має збільшитися на 10 копійок за один пасажиро-кілометр.

Тобто зростання може бути у межах 20-30 %.

У разі підтвердження фактів щодо необґрунтованого підвищення тарифів на пасажирські перевезення, Рівне нська ОДА прийматиме відповідні рішення.

«Переважна більшість перевізників дотримуються цієї угоди. Але є й недобросовісні, які порушують домовленості, мотивуючи це підняттям мінімальної заробітної плати. Тож за дорученням голови ОДА ми просимо мешканців Рівне нщини повідомляти про такі факти на «гарячу лінію» контактного центру, аби в подальшому ОДА могла адекватно реагувати на ці факти», - прокоментував радник голови РОДА Сергій Мініч.

Працює «гаряча» лінія у понеділок-четвер з 9.00 до 18.00, у п’ятницю – до 17.00.

Нагадаємо, нещодавно Управління інфраструктури та промисловості Рівне нської ОДА провело моніторинг вартості проїзду у північному напрямку області. Результат показав, що перевізники дотримуються домовленостей, які вони заключили з ОДА.

Рівне нська ОДА й надалі здійснюватиме моніторинг ситуації з підвищенням тарифів, про це повідомляє прес-служба.