На Рівненщині прокуратура вимагає скасувати укладену між органом місцевого самоврядування та забудовниками угоду, згідно якої громада може втратити житлову площу вартістю 40 мільйонів гривень.

Рівне нська місцева прокуратура з метою захисту інтересів держави та місцевої громади пред'явила до суду позов про визнання недійсною укладену між міською радою та будівельними організаціями додаткову угоду про дольову участь у будівництві житлового кварталу.

Йдеться про комплекс житлової забудови разом із розважально-торгівельним центром на вулицях Костромській та Гагаріна у м.Рівне . Встановлено, що за умовами договірних зобов’язань після завершення будівництва передбачався розподіл площ, відповідно до якого територіальна громада міста отримує 4,5% від загальної житлової площі у новозбудованому об’єкті, що становить орієнтовно 2,5 тис кв м вартістю близько 40 млн грн.

Проте, на підставі укладеної у подальшому додаткової угоди сторони внесли зміни до основного договору, відповідно до яких забудовники отримують 100% житлових та нежитлових приміщень, а міська рада – жодного прибутку.

У зв’язку з тим, що цей правочин суперечить вимогам Законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про інвестиційну діяльність», а також інтересам територіальної громади, Рівне нська місцева прокуратура вжила заходи представницького характеру щодо визнання його недійсним. На даний час позов прокуратури перебуває на розгляді в господарському суді Рівне нської області.

Інформує прес-служба прокуратури Рівне нської області.