Вартість проїзду у міських та приміських автобусах зросла десь на чверть, десь на третину, а десь і на 50 відсотків.

З новим роком і новою мінімальною заробітною платою у 3200 гривень "прийшли" до рівненчан і нові тарифи на проїзд у приміському транспорті.

Такі нововведення активно обговорюють у соціальних мережах.



Фактично, мова йде далеко не про обіцяні перевізниками збільшення на 20 відсотків. Щоправда, не скрізь.

Наприклад, з Рівного до Оржева тепер можна доїхати за 15 гривень замість попередніх 10, до клеваня - за 18 замість 14, до Зорі - за 15 замість 12 гривень, до Дубна - 30 замість 20, до Острога - за 30 замість 23, до Костополя - за 20 замість 15, до Мізоча - за 22 замість 14, до Сарн - за 50 замість 40.

pic

Не краще ситуація і у автобусах міжобласного сполучення.

- Їжджу маршруткою "Рівне - Луцьк" до Дерного, - розповідає студентка Юлія. - Раніше платила 25 гривень, тепер - 30. До Луцька ціна виросла з 40 до 60 гривень. Але і людей менше стало їздити. Водії пересаджують пасажирів з одного автобусу в інший, щоб напівпорожніми не їхати. Люди взагалі кажуть, що дорого їздити часто. То тепер планують так справи, щоб все за один раз вирішити.

Нагадаємо, на численні скарги жителів області на ріст цін за проїзд у приміських маршрутках люди почали скаржитися від початку року. Та, як зазначив начальник управління обласного управління інфраструктури та промисловості Федір Мисюра, адміністрації позбавили можливості погоджувати тарифи на перевезення пасажирів.