Геннадій Фіськов: "Я не шукаю зірок, я шукаю однодумців..."

Розкажіть мені чия ідея і хто творець оркестру? Почалося все із замовлень з Польщі. Я привіз до Рівного музиканта з Польщі Войтека Мрозека (Wojtekа Mrozekа). Ми зробили на базі філармонії проект "Танці світу" і "Вівальді Golden jazz". Після цього польський музикант став зацікавлений у співпраці зі мною і треба було везти оркестр у Польщу на певні музичні програми. Тоді і виникла ідея створити свій колектив, який не буде ні до кого прив'язаний. Організація виступів у Польщі - це була величезна школа як менеджерська, так і музична. Після того, як почалася криза в країні, закордон стало вже важче виїжджати і трохи "похололи" стосунки з сусідньою країною. Ми вирішили, що треба робити щось своє і показувати себе у Рівному, бо власне у місті і не знали, що існує такий оркестр. Перший наш проект був джазовим - "Колір ночі". Ми зіграли з Русланом Кравчуком (труба)... Після того я зайнявся пошуком тенорів. У нас співав Микола Бобрик, а потім я запросив "Лісову пісню". Ми були в пошуках того, що можна гарно і якісно подати слухачам. Найбільш влучною виявилася подарована мені партитура "Богемська рапсодія", з якої, можна сказати, і зародилися "Рок-легенди". З цим проектом ми вперше виступили в драмтеатрі, де нас побачили і почули рівняни.



pic

Хто займається організацією ваших виступів? Організація виступів нашого колективу насправді величезна робота, яку робить наш менеджер Юрій Юхніч. Я колись теж намагався цим займатися, але на практиці зрозумів, що для цього має бути окрема людина. Ми з Юрієм гарно розділили свої обов'язки - я займався музичною стороною, він організаційною. Адже організувати виступ оркестру досить непросто: велика кількість людей, дуже багато обладнання. Одне - коли тебе запрошують, і зовсім інше - коли ти організовуєш виступ сам: реклама, афіші, продаж квитків, постійно в переживаннях.

Ви утворилися в 2004 році, і вам вже 13. Багато музичних виконавців розповідають про кризові періоди у своїй творчості, чи були такі періоди у Вас? Коли нам було приблизно п'ять років, ми їздили іншими містами України, і квитки на наш концерт були розкуплені за два тижні. Зараз ситуація змінилася, але ми не опускаємо руки і працюємо в повній потужності. Після наших виступів почали з'являтися подібні до нас проекти, що створює певну конкуренцію, але нас це підштовхує ще більше працювати) Якщо дивитися по хронології, то ми перші з'вилися на Західній Україні, далі - колективи у Дніпрі, Одесі. Ну і кризою можна ще назвати початок війни, ми не дозволяли собі грати в пік того всього, що відбувалося в країні. Грати в такий період для нас було аморально. Але в цей час ми не зупинялися працювати - писали новий матеріал, бо розуміли, що настане той час, коли ми вийдемо на сцену.



pic

Чи траплялися під час Ваших виступів казусні випадки? Це було років п'ять тому в театрі Тернополя. Під час нашого виступу тричі вимикалося світло, але жодного разу я не зупинив оркестр. Публіка від цього була в шоці, адже кожний інструмент у нас підключений, і мало того, що грають музиканти, так ще й співає вокаліст. Вимикається світло - а ми далі продовжуємо грати. Публіка в цей час нас підтримувала оплесками. Ті відчуття, які охоплювали в той момент, просто важко передати. І також на виступі з Onukа був момент, коли пропав звук у вушному моніторі. Ми в ході виступу, не зупиняючи його, розрулювали ситуацію. Але у нас все вийшло і виступ пройшов гарно.

Розкажіть про проекти з іншими гуртами та виконавцями. Я зробив аранжування на пісні рівненських гуртів Farinhate, Mangust, Мерва, ОТ Vinta, Чорні Черешні, М'яч Дредбол та луцьких гуртів - Фіолет, Ріплей. Ми зробили проект "Музика проти війни" на два міста - Рівне та Луцьк. Проект виявися досить вдалим. Я думаю, в майбутньому можна буде спробувати ще. Роботи мною було зроблено дуже багато, адже це не було аранжування однієї пісні - вибиралося по декілька пісень для кожного гурту. І я готовий до таких проектів ще, адже це цікаво, це досвід. І хочеться, щоб люди зверталися, прагнули також експериментувати, робити щось нове та якісне разом з нами.

У яких містах України Вас знають так добре, як у Рівному? Це - Чернівці та Луцьк. Я не знаю, чому саме Чернівці, але там оновлені "Рок-Легенди" ми грали разів шість.

В яких містах України оркестр не зіграв жодного разу? Схід... Велися переговори на тур із декількох міст, починаючи з Центру і до самого Сходу, але зіграти так і не вийшло. Тому поки граємо по Західній Україні, і от нещодавно доїхали до Києва.



pic

Райдер і ціну мають усі музичні виконавці. Як у Вашому випадку з цим? У нашому випадку я завжди відповідаю: "З такими питаннями звертайтеся до нашого менеджера - Юрія Васильовича - і він усе вам розкаже". Оскільки це все настільки відносно, що відповідати на такі питання складно.

На скільки часто змінювався склад оркестру за період існування? Склад звичайно змінювався: одні ішли в декрет, інші просто йшли. А ще я не люблю людей, які люблять наводити в колективі безлад, створюють якісь коаліції. З такими людьми я прощаюся дуже швидко, незалежно від того, який він музикант. Мені не треба зірок - мені треба однодумців.

Чи звертаються до вас молоді музиканти? Раніше я ходив і шукав сам, а зараз ми доросли до того рівня, що до нас звертаються самі. Але через відсутність місць доводиться відмовляти.



pic

Що нового з'явилося у Вашому репертуарі? На початку березня ми будемо презентувати абсолютно новий проект "Рок-легенди Ukraine". Це задумувалося як антологія української музики, такий собі історичний зріз.

Чи є щось таке, що змусить відмовитися Вас від музики? Чесно - не знаю... Я колись собі казав: "Поставлю рок-оперу - і все". Це вже багато років в моїх планах, але є дуже багато різних моментів, які треба узгодити, і які забирають дуже багато часу. От тому я певно так і думаю, що "поставлю рок-оперу - і все").

ДОВІДКА:

Симфонічний оркестр «BREVIS» вже безліч років мандрує музичними шляхами хітів світового року, зіркових мюзиклів, запальної електромузики, сучаної української музичної культури з її автентикою та новаторствами!

Музика Сердець: Рок-Легенди – це справжній симбіоз мистецтва, проявом якого стало органічне поєднання роботи симфонічного оркестру, рок-музикантів та талановитих вокалістів. Вкладений в проект хист, знання, музичний смак та професіоналізм перетворили шоу на феєрію музики, яка зачаровує неординарним звучанням хітового року. А саме, хіти легендарних рок гуртів та виконавців – Nazareth, Scorpions, Deep Purple, Metallica, Queen, Pink Floyd, Depeche Mode, Led Zeppelin, Bon Jovi, Europa, Michael Jackson, Robbie Williams – у виконанні симфонічного рок-оркестру вражають новизною звучання завдяки цікавому аранжуванню, здійсненому керівником оркестру Геннадієм Фіськовим. Режисерська постановка дійства, використання світлових та сценічних ефектів введуть слухача в позитивний шок! Новизна та свіжість музичних ідей цього проекту гарантує великий резонанс та інтерес публіки.

Rock DJ Party – запальне музичне дійство, поєднання симфонічного оркестру та DJ, незабутнє симфонічне та електронне звучання всесвітньовідомих виконавців - Armin van Buuren, Paul van Dyk, Tiësto, Loreen, John Newman та багато інших!

Romantic Collection – неймовірно романтична програма для закоханих, в якій представлені A.Vivaldi, Bryan Adams, Phantomof the Opera, Soulsavers, Muse, Bee Gees, Boney M, Eminem, Depeche Mode, Sting, Beatles, Scorpions, Guns-n-Roses, Gary Moore, Queen!

Репертуар колективу це справжній ексклюзив, тому завжди концерт симфонічного рок-оркестру «BREVIS» проходить з великим успіхом!