Важко знайти таку людину, яка б не знала, що таке не розтягнуте взуття. У когось проблеми з халявою, іншим трохи тиснуть чоботи на ступні, розмір при цьому відповідний. Природно, повертати вподобану річ ніхто не хоче, а тому потрібно знати, як розтягнути чоботи, не пошкодивши їх при цьому.

Заморозимо чоботи

Цей варіант передбачає заморозку чобіт. Щоправда, спочатку необхідно провести підготовчу роботу. Візьміть спеціальний пакет для заморозки , залийте всередину воду (максимум - половину пакета). Постарайтеся вичавити все повітря - дійте акуратно, щоби пакет не лопнув.

Пакет краще брати оптимального розміру. Наприклад, якщо необхідно розтягнути тільки задню частину, вистачить літрового. Якщо слід збільшити розмір халяви, вибирайте тару як мінімум на 4 літри.

Після того, як заллєте воду в середину пакета, покладіть його у чобіт. При цьому важливо стежити за рівномірністю розподілу води по всій площі чобота. Після цього ставимо їх в морозильник як мінімум на 7-9 годин. Вода під час замерзання розширується, а це дозволить розширити взуття.

Чи допоможе розігрів?

Є й протилежний варіант - розтягнути за допомогою нагрівання. Для цього перш ніж взути нові чобітки, надягніть як мінімум 2-3 пари товстих шкарпеток. Далі увімкніть фен на найпотужніший режим і направте його на ту частину взуття, яку хочете збільшити (наприклад, задник). На кожну ділянку струмінь теплого повітря потрібно направляти як мінімум 40 секунд. Знімати чобіт можна лише після того, як він охолоне, інакше він прийме колишню форму.

Якщо ви нагрівали шкіряне взуття, то після проведених робіт обов'язково обробіть чоботи кремом або гліцерином.

Обробляємо спиртом

Увага! Щоб не пошкодити матеріал (замшу або шкіру), застосовуйте 70% спирт.

Інструкція наступна: Одягність черевички. Використовуючи пульверизатор, нанесіть рідину на ті місця, які потрібно розтягнути. Намагайтеся розпорошувати рівномірно. Залиште взуття на 30-40 секунд, щоб спирт всмоктався у поверхню. Не знімайте черевики до їх висихання. Після того, як ви зняли взуття, поставте його на 2-3 години у шафу. Якщо після примірки носок або п'ятка продовжують жати, повторіть процедуру.

Як збільшити розмір чобіт за допомогою сучасних засобів?

Якщо ви не хочете витрачати свій час і сили, придбайте спрей для розтягування.

Увага! Уважно вивчіть інструкцію. Перш ніж використовувати засіб, перевірте його - обробіть спреєм непомітну ділянку. Якщо на чобітках при цьому з'являться розводи та плями, спреєм користуватися не слід. Якщо ж виріб нормально відреагував на рідину, можете приступати до обробки. Флакончик зі спреєм тримайте на відстані близько 15 см від взуття. При цьому розпорошувати слід тільки на ті місця, які ви хочете розтягнути. Після того, як засіб всмоктався в матеріал, взуйтеся і походіть 2-3 години

Розтягування халяви чобіт - найефективніші варіанти

Оцет

Вам буде потрібно 3% оцет і спрей для розтяжки. На внутрішню частину черевик наносимо оцет за допомогою чистого шматочка ватки, на зовнішню поверхню - засіб для розтягування. Потім взуйте чобітки на товстий носок і походіть в них вдома хоча б годинкі дві. Цей спосіб підходить тільки для чобіт, які не мають підкладки з хутра.

Касторове масло

Допоможе вам і касторове масло. Його також наносять на ватку або ганчір'я, обробляють чоботи в місцях де потрібне розтягнути.

Джерело