Мабуть, ви давно здогадались, що навіть не відвідуючи салони краси регулярно, ви можете зберігати свої нігті доглянутими. Звісно, це завдання не з легких, але наші поради допоможуть вам з ним впоратись.

Секрет №1.

Харчуйтесь здорово У раціон просто необхідно включати молоко, молочні продукти, дріжджі, соєві продукти, рибу, морепродукти, а також зелені овочі, пшоно, авокадо, страви з желатином: заливні, желе, супи, мармелад. Для підсилення ефекту цих продуктів можна приймати полівітамінні комплекси, до яких входять кальцій, вітаміни А і Е.

Секрет №2.

Бережіть свої руки В холодні періоди року обов’язково носіть теплі рукавиці, щоб руки випадково не обвітрились. Літом намагайтесь використовувати зволожуючий крем, особливо перед виходом з дому. Він не лише допоможе запобігти сухості рук, але і захистить шкіру від впливу ультрафіолетових променів. Будь-яку домашню роботу намагайтесь виконувати у резинових рукавичках. Розуміємо, це не занадто зручно. Але через вплив деяких речовин, що входять до складу миючих засобів, нігті починають розшаровуватися, нігтеві пластини стають тонкими та ламкими.

Секрет №3.

Різати? Забудьте про це слово! Під час використання ножиць чи щипців, ви можете пошкодити нігтеву пластину. Набагато безпечніше буде укоротити ніготь за допомогою м’якої пилочки. Працюйте обережно, в одному напрямку, не торкаючись поверхні нігтевої пластини. Якщо нігті слабкі та ламкі, змажте їх перед цим оливковою олією. А для видалення кутикули раз в тиждень використовуйте спеціальний гель. Цей спосіб набагато зручніший та швидший за звичайне обрізання і не потребує спеціальних навиків.

Секрет №4.

Використовуйте основу. Основа – це спеціальний прозорий лак, який не лише вирівнює поверхню нігтя, але і захищає його її від впливу зовнішніх факторів, пігментації, шкідливих наслідків використання лаку. Її варто використовувати, навіть якщо ви надаєте перевагу натуральному манікюру.

Секрет №5.

Основи декоративного манікюру: Покриття, навіть досить густе та насичене, потрібно наносити в два шари. В такому випадку лак довше триматиметься; Перед тим, як наносити другий шар, дайте першому остаточно висохнути. Інакше, покриття буде нерівномірним; Якщо ви допустили помилку під час нанесення лаку, стріть його і спробуйте знову. Не варто замальовувати огріхи, саме в цих місцях виникають нерівності, які свідчать про непрофесійність та неохайність нанесення; Закріплюйте манікюр спеціальним засобом. Це не лише зробить колір більш насиченим, але і допоможе зробити покриття довговічнішим.

Секрет №6.

Фізкульт хвилинка для ваших нігтів Вправи досить корисні у догляді за нігтями, адже саме завдяки їм, вони починають ростути швидше. Якщо ви регулярно граєте на фортепіано або друкуєте на комп’ютері – вам немає про що переживати. Якщо ж ні, то прискорити ріст можна за допомогою звичайного стукоту пальцями об стіл.

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ

Джерело: Живи активно