Американський мандрівник і журналіст - Марк Орвелл, подорожуючи більше тридцяти років, назвав десять необхідних в дорозі речей.

Завдяки величезному досвіду подорожей, Орвелл знає, як справлятися з труднощами і що обов'язково повинно знаходитися в сумці кожного туриста. Отож, детальний список далі.

Додаткова пара навушників

Відомо, що навушники, навіть найякісніші, досить швидко ламаються. Експерт радить кинути в сумку запасну пару, щоб у потрібний момент не лишитися без навушників.

Ксерокопія паспорта

Втрата паспорта - завжди обертається неприємностями, особливо в іншій країні. Щоб прискорити процес відновлення документів в посольстві, рекомендується носити з собою кольорову копію головних сторінок. Крім того, Орвелл радить возити з собою ще якийсь документ, який засвідчує особу.

Універсальний перехідник для розеток

Мандруючи з країни в країну - перехідник є одним з маст-хев. При наявності одного універсального адаптера, не доводиться постійно дізнаватися про розетки в тій чи іншій країні, а також возити кілька штук. Куди б не занесла доля - завжди буде можливість зарядити гаджети.

Дощовик

pic

Компактний і дуже практичний дощовик ще ніколи не підводив. При тривалих піших прогулянках далеко від цивілізації нерідко можна потрапити під дощ, тому наявність дощовика є обов'язковою.

Холдер для документів

Такий холдер допомагає тримати всі документи разом без страху щось втратити. Це також зручно при проходженні митного контролю, коли абсолютно все під рукою.

Пакети з замком Zip-Lock

Такі пакети стануть у нагоді у різних випадках, адже вони дуже міцні і легкі у використанні.

Снеки

pic

Голод може застати у найбільш несподіваний момент, тому експерт рекомендує носити в сумці злакові батончики, горішки або печиво.

Таблетки

Під час подорожі ніхто не застрахований від головного болю або отруєнь. Щоб погане самопочуття не зіпсувало відпочинок, експерт радить завжди мати при собі найнеобхідніші препарати.

Дорожній набір із зубною щіткою і пастою

pic

Провівши опитування серед колег, Орвелл виявив, що дані предмети гігієни найбільш часто забуваються. Щоб у наступній поїздці не довелося купувати нові предмети гігієни, експерт рекомендує придбати дорожній набір, який завжди буде в сумці.

Книга або журнал

В дорозі не завжди випадає можливість зарядити гаджети, тому, щоб не померти від нудьги, важливо мати під рукою книгу або журнал.

Джерело: nv.ua