Зігріватися у морози «багатоградусними» напоями це не добре. Виникає запитання: що ж тоді робити людям, які мерзнуть у холодному офісі в робочий час, неповнолітнім або особам, яким алкоголь протипоказаний з певних медичних причин? Пропонуємо вашій увазі рецепти 5 безалкогольних напоїв, які і зігріють, і до того ж, смакують неперевершено!

1. Глінтвейн безалкогольний

Потрібно взяти: 1 скл. апельсинового соку, 1 л виноградного соку, корицю, кардамон, гвоздику, імбир, 1 яблуко, 1 апельсин, мед, родзинки.

Приготування. Виноградний сік змішати з апельсиновим. Каструлю поставити на плиту і помалу розігріти на слабкому вогні. Змішати спеції: 1 ч ложку кориці, 5 бутонів гвоздики, третина чайної ложки меленого кардамону і кілька шматочків кореня імбиру. Родзинки перебрати і добре помити. Спеції разом із родзинками покласти у гарячий сік поварити 15 хвилин. Порізати яблуко і апельсин на невеликі часточки, також додати до напою. Довести до початку закипання і вимкнути вогонь. Розлити по чашках, подавати з медом.

2. Імбирний чай

Для приготування напою знадобиться: зелений чай, 500 мл води, 2 столові ложки тертого свіжого кореня імбиру, лимон і мед.

Приготування. Заварити в чайничку зелений чай. Через 5 хвилин, коли він настоїться, додаємо до нього тертий імбир і кілька дольок лимона. Коли трішки схолоне, додати мед. Або ж чаювати з медом вприкуску.

3. Обліпиховий чай

Для приготування напою взяти 0,5 л води, чорний чай, 150 грам ягід обліпихи, дві столові ложки меду або цукру.

Приготування. 2/3 (100 г) ягід обліпихи у блендері перемолоти на пюре. Отриману масу викласти в чайник разом з чаєм і рештою ягід. Залити окропом і дати настоятися близько 15 хвилин. Після цього процідити і розлити напій у чашки.

4. Тібетський чай з молоком

Напій готується із суміші зеленого і чорного чаїв. Також знадобиться 0,5 л нежирного молока, 0,5 л води, гвоздика, кардамон, імбир та мелений мускатний горіх.

Приготування. Каструлю з водою поставити на плиту, додати в неї зелений чай, 5-6 бутонів гвоздики і кардамону. Коли чай закипить, влити туди молоко, додати 50 г нарізаного кружальцями свіжого імбиру і чорний чай. Коли напій нагріється знову, всипати пів чайної ложки меленого мускатного горіха. Дати покипіти кілька хвилин, зняти з вогню, процідити і розлити в чашки.

5. Какао з молоком

Знадобиться всього два інгредієнти: 1 літр молока, 50 г какао-порошку.

Приготування. Молоко поставити розігріватися на плиту. 5 десертних ложок какао розвести невеликою кількістю холодного молока, добре вимішати, щоб не було грудочок. Коли молоко в каструлі закипить, тоненькою цівкою влити розведене какао і закип’ятити. Постійно помішувати, щоб молоко не пригоріло до дна каструлі. Розлити по чашках, додати цукор за смаком.

Джерело