16-річна дубенчанка Стеха Вікторія, 8 січня, потрапила під колеса «Мерседеса» на об’їзній дорозі за Дубном. «Мерседес», за кермом якого сидів 30-річний житель Ужгорода, збив дівчину, що йшла йому назустріч з піднятими вгору руками. Авто саме спустилося з гори, коли світло фар вихопило із віхоли людську постать, що йшла його смугою руху. Водій намагався об’їхати її, але зустрічна машина не дозволила йому зробити різкий маневр, і правим боком легковик таки вдарив дівчину.

Бідолашну відкинуло на кілька десятків метрів з такою силою, що з неї злетіло взуття. Водій зупинився і побіг до збитої ним людини, що впала у кювет. Зупинився і також кинувся на поміч водій зустрічної машини. Хтось з них викликав швидку. До її приїзду водії закутали потерпілу одягом, щоб не замерзла, адже тієї ночі був лютий мороз. На той час постраждала дівчина була ще при свідомості.

Швидка допомога доправила дівчину у районну лікарню, де її відразу ж госпіталізували у реанімацію. В якийсь момент вона втратила свідомість і впала у коматозний стан.

Поки лікарі рятували її життя, поліцейські намагалися встановити особу дівчини, адже документів при ній не було. Хто вона така, визначили через соцмережі. Шукали за аватарками. Одночасно почали з’ясовувати, як так сталося, що юнка потрапила в таку біду.

З’ясувалося, що того вечора дівчина відпочивала у компанії друзів в кафе «Оріон». Десь близько другої години дівчина попросила хлопця з їхньої компанії, щоб він дав їй свою теплу куртку, бо їй треба вийти на двір. Той дав знайомій одежину. Вона вийшла з зали. Ніхто з присутніх на це не звернув особливої уваги. Може, хто покликав на вулицю.

Але час ішов, а приятелька все не поверталася. Знайомі захвилювалася: де ж вона пропала в такий холод? Свою куртку з телефоном залишила, значить, не збиралася йти зовсім. Подумали, що хтось прийшов зі знайомих, і вони зайшли у сусідній «Шинок». Спустилися туди - немає. Покрутилися по місту в районі автовокзалу - не знайшли.

Про те, що їхня приятелька потрапила в аварію, молоді люди дізналися значно пізніше, коли їх вже познаходила поліція і почала розпитувати, як так сталося, що дівчина, яка відпочивала разом з ними, потрапила під машину? Ті нічого пояснити не могли.

Тож як Вікторія потрапила на об’їзну, залишається загадкою. Припускають, що могла поїхати когось зустрічати на таксі. Але навряд чи в неї були гроші. Адже свій верхній одяг вона залишила в «Оріоні». Її міг хтось підвезти. А могла піти пішки навпростець через стадіон. Так як дівчина жила неподалік цього мікрорайону, то цілком могла знати стежку до об’їзної. Чому і навіщо вона туди пішла, поки що залишається такою ж загадкою, як і те, як вона туди потрапила.

Поширилася інформація, що потерпілу викинули на ходу з машини, і через це вона травмувалась. Це неправда. Принаймні двоє очевидців бачили, як це сталося. Але позаяк невідомо, як дівчина опинилася на дорозі, не виключено, що її туди міг хтось завезти і там залишити. До когось же вона вийшла з кафе на вулицю.

Як потерпіла потрапила на дорогу за місто - питання, на яке у першу чергу має дати відповідь слідство. Якщо хтось був очевидцем цієї дорожньої пригоди і знає про обставини пригоди та події, що їй передували, прохання повідомити про це поліцію за номером "102". Така інформація дуже важлива як для слідчих, так і для постраждалої. Велике прохання до очевидців відгукнутися й розповісти все, що їм відомо.

На даний час стан дівчини залишається стабільно важким. Про це повідомив головний лікар Дубенської ЦРЛ Віталій Табачук. За його словами пацієнтка знаходиться на лікуванні у реанімаційному відділенні. Вона без свідомості у коматозному стані. На момент написання цієї статті дівчина перебувала на апаратному диханні. У неї численні забої, травми та переломи, зокрема забій головного мозку, контузія легенів, переломи кісток плеча, рук, тазу та ніг. Попри важкі ушкодження стан дівчини стабільний. Це вселяє надію. Будемо сподіватися, молодий організм впорається з травмами. Відомі непоодинокі випадки, коли молоді люди видужували навіть після важчих травм. Хай в цей святковий час Господь оздоровить дитину на радість батькам.

Небайдужі можуть допомогти коштами на дуже дороге вартісне лікування, перерахувавши кошти на картку Приватбанку: картка 4149 4996 4496 0260 - Шмігель Віталій Анатолійович (брат)

Джерело: Дзеркало.Плюс