Взимку ми кутаємо дітей у теплі речі. Кофтинки, жилетки, шкарпетки, шарфи та шапочки. Тепло і зручно. (*Але що ж робити, якщо у малюка алергія на головний компонент всіх речей - шерсть?*) Читайте далі.

До організму потрапляє чужорідний антиген - тоді і з'являється імунна відповідь. Це і є алергія. Однією із найпоширеніших є алергія на шерсть.



pic

Досі однозначно невідомо, що ж саме викликає такі реакції. Однією із причин, схожих на алергічну, може бути чутливість до вовняних виробів (із одного матеріалу). Але вже там, де склад змішаний - імовірно жодної реакції. В такому разі можна просто спробувати різні комбінації волокон і таким чином знайти оптимальне поєднання.

Як варіант можна піддягати лляну сорочку під вовняний светр. У випадку коли нічого не допомагає - варто знайти інший варіант, не менш зручний та комфортний.



pic

Що робити коли виникли алергічні реакції?

Перш за все - звернутися до алерголога котрий зможе виявити реальну причину реакцій та призначити лікування. Уникайте імовірні збудники алергії - не одягайте одяг із вовни, намагайтеся не вкривати дитини ковдрами із цього матеріалу. Зверніть увагу і на верхній одяг - наповнювачі курток та матеріали, із котрих зроблене пальто можуть послугувати проявом небезпечних реакцій.



pic Іноді лікарі пропонують пройти курс гіпосенсибілізації. Цей курс передбачає регулярний прийом препарату з малими дозами алергену. В результаті поступового підвищення дози у пацієнта відбувається звикання до подразника і організм перестає на нього реагувати. Однак це відбувається не завжди, а тільки в шістдесяти випадках із ста — і це при тому, що плановий прийом ліків може тривати кілька років.

Будьте здорові!

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ