Випити чаю і схуднути - мрія кожної жінки, яка бажає привести свою фігуру в порядок. Але чудес, на жаль, не буває, і чарівні напої і таблетки для схуднення часто в кращому випадку не працюють. Все ще сумніваєтеся? У нас є 10 вагомих причин, які переконають вас не купувати ці речі.

Чай не спалює жири.

Ні в таблетках, і в чаї немає речовин, які здатні спалювати жири і калорії. Тому приймаючи подібні препарати заповітне бажання схуднути не виповнитися ніколи.

Провокують розлад.

Всі подібні засоби працюють за принципом проносного - прискорюють виведення з організму залишків їжі. Тому випивши чашечку чаю або таблетку, на найближчі пару годин не призначайте ніяких зустрічей - вам доведеться затриматися вдома через сильний розлад шлунка.

Призводять до зневоднення.

До складу таблеток і чаю для схуднення входять сечогінні компоненти, які сприяють виведенню рідини з організму. За рахунок цього ваги і показують мінуc пару кілограмів. Зайва втрата рідини призводить до зневоднення і порушення обміну речовин.

Провокують авітаміноз.

Разом з рідиною з організму вимиваються всі необхідні для його нормального функціонування вітаміни, мінерали та мікроелементи. В результаті ви незабаром відчуєте слабкість і запаморочення, помітите лущення шкіри, випадання волосся і інші ознаки авітамінозу.

Викликають звикання.

За рахунок сильних послаблювальних і сечогінних компонентів чай і таблетки для схуднення приведуть до повного пошкодження травлення і сечовипускання. М'язи, що забезпечують перистальтику кишечника і скорочення сечового міхура, через постійні стимуляції, перестануть виконувати свою функцію.

Дозволяють «розслабитися».

Помітивши, що чай виводить з організму непотрібні залишки їжі, багато хто йде дозволити собі зайвого в харчуванні - порцію побільше, дріботять з десертами і т.д. Незабаром з'ясується, що схуднути засіб таки не допомагає, а зайві калорії вже зробили свою справу.

Не змінюються звички.

Щоб скинути вагу і більше її не набирати, потрібно переглянути свої звички в харчуванні і щоденних навантаженнях. Зокрема, потрібно тричі на тиждень займатися спортом, харчуватися здоровою їжею, виключивши і раціону все жирне, солодке і борошняне. Чай не здатний прищепити ці звички, тому прийом такого препарату надає хіба що ефект плацебо.

Не знижують апетит.

Незважаючи на переконання, всілякі засоби у вигляді таблеток і чаїв не знижують апетит. У них абсолютно немає речовин, які здатні впливати на мозкові центри, які подають сигнал про голод. Тому навіть під час прийому препаратів вам все одно доведеться стежити за об'ємом і кількістю порцій і обмежувати себе в харчуванні.

Провокують швидкий набір ваги.

Оскільки таблетки для схуднення сприяють виведенню з шлунка їжі «транзитом», організм недоотримує необхідних йому корисних речовин. Крім того, почуття голоду виникає набагато раніше, ніж це було б без чаїв і таблеток. Тому в результаті вага не втрачається, а навпаки - збільшується.

Погіршують роботу нирок.

До складу чаїв і таблеток входить цілий ряд трав, які мають сечогінний і послаблюючий ефект. Окремо вони корисні (якщо не приймати довго), а в поєднанні перевантажують нирки, від чого незабаром ті дадуть збій в роботі.