Міське управління транспорту хоче відмовитись від маршруток.

Мешканці району «Басів Кут»звернулися з петицією до влади, у якій просять ввести сюди додатковий маршрут. Адже, скаржаться, маршрутки №№43, 44, які з’єднують район з центром міста, не дотримуються графіків руху.

Втім, новий маршрут їм не обіцяють. Говорить начальник міського управління транспорту і зв’язку Рівного Віталій Миронюк

Це справедливі нарікання. І ми поки не зовсім успішно боремося, щоб налагодити нормальну роботу. Хоча я б не сказав, що Басів Кут - найгірше забезпечений транспортом. №№ 37, 38, 43, 44, 42, 63 - шість маршрутів з різних точок міста їдуть сюди. Є люди, яким найзручніше їхати маршрутками №№43, 44.Це наше хворе місце. Знаємо, критику сприймаєм. І надіюсь в місячний термін все-таки знайдемо вирішення проблеми. А ось додаткових маршрутів у район Басового Кута, за словами Віталія Миронюка, ніхто створювати не буде. Адже перед управління транспорту поставлено завдання скоротити у місті кількість маршруток, і натомість збільшити кількість тролейбусів.

Наприкінці 2013 року у нас на лінію виїжджало 39 тролейбусів. Сьогодні щоденно у робочі дні – 65 і у вихідні - 45. Відповідно, збільшивши число пасажиромісць електротранспорту, ми маємо можливість тепер потихеньку викорінювати перенасиченість автобусами. Тому додаткових маршрутів, окрім мікрорайону вулиця Орлова-бульвар Хмельницького, який не охоплений транспортним сполученням, не будемо створювати. Маршрутки у цей район Віталій Миронюк обіцяє пустити після того, як буде здана в експлуатацію дорога на бульварі Хмельницького. Це буде у 2017 році: навесні чи влітку. А ось на інших маршрутах кількість автобусів скорочуватимуть. Адже, пояснює Віталій Миронюк, вони вихлопними газами забруднюють середовище і перенасичують транспортом центральну вулицю міста – Соборну. Адже з 33 наявних маршрутів 22 пролягають саме через Соборну.

Наша мета до кінця цього року довести число маршруток до 300. Сьогодні їх є 332. Тож 10-12% маршруток маємо скоротити впродовж цього року.

Джерело: РадіоТрек