Радіації в тридцяти кілометрах від Хмельницької АЕС немає. Це підтвердила перевірка. Хаесники досліджували навколишнє середовище за допомогою спеціальних приладів. Як доказ чистоти навколишнього середовища, результати даних лабораторії зовнішьного радіаційного контролю.

Хаесники, МНСники, лікарі санстанцій та техніка. Усі разом вони перевіряли рівень радіації навколо ХАЕС. Енергетики розповідають, захід запланований. Його проводять аби ознайомити населення з радіаційним станом в містах та селах. Хаесники провели контрольні заміри радіаційного фону в Острозькому, Здолбунівському, Рівне нському та Дубенському районах. Розповідають, це не формальність. А підтвердження, що радіаційний фон в тридцятикілометровій зоні є стабільним і не перевищує природній.

В Острозі за чистотою навколишнього середовища слідкує санстанція. Кажуть, радіацію вимірюють за графіком.

Головний МНСник Острога переконує все в нормі. От тільки їхня техніка застаріла і не відповідає стандартам.

Показники приладів не фіксують відхилень і в Здолбунівському районі. Тут, як і в Острозі, за рівнем радіації слідкують санітарні лікарі.

Не було зафіксовано збільшення порогового рівня радіаційного фону і поза тридцяти кілометровою зоною. Дубенський район за рівнем радіації не відрізняється від інших. Тож робота Хмельницької атомної станції ніяким чином не зашкоджує навколишньому середовищу, наголошують енергетики.